Netektis: po ligos mirė Lietuvos kariuomenės majoras A. Dilda

  • Teksto dydis:

Mirė Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas, majoras Andrius Dilda.

Liūdną žinią apie karininko netektį patvirtino Lietuvos kariuomenė.

„Mirė Lietuvos kariuomenės karininkas, mūsų geras draugas, kolega. Galime patvirtinti faktą, kad jis mirė po ligos. Ši liūdna žinia kariuomenę pasiekė šiandien iš ryto“, – trečiadienį žinią apie kolegos netektį patvirtino Lietuvos kariuomenės Karinių viešųjų ryšių skyriaus atstovas majoras Jurgis Norvaiša.

Portalas primena, kad A. Dilda buvo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas.

Praėjusių metų kovą A. Dilda laidoje „Šeškinės 20“ prasidėjus karui Ukrainoje stengėsi paaiškinti realią situaciją ir karo grėsmę Lietuvoje. 

„Šiuo metu Lietuvos karinė parengtis yra adekvati situacijai, kuri yra tiek pas mus prie sienų, tiek visoje Europoje. Kariai vykdo užduotis, vykdo pratybas, tiek mūsų kariai, tiek sąjungininkai, kurie yra Lietuvos teritorijoje. Tikrai nemanau, kad reiktų jaudintis dėl šiandieninės situacijos. Norėčiau nuraminti Lietuvos gyventojus ir svečius, kad čia jūs tikrai galite jaustis saugiai“, – laidoje sakė Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas, majoras A. Dilda.

„Tai, kad Lietuva yra NATO narė, yra besąlygiškas saugumo jausmas. Tikrai ne paslaptis visiems, kad per visą laiką, kiek egzistuoja NATO, sakykime, kaip struktūra, aljansas – nei viena šalis priklausanti jai nebuvo užpulta ar kitaip paveikta priešininkų. Atgrasymas tikrai veikia. Mes prisidedame prie saugumo, tiek mes vykstame, tiek pas mus kitų šalių NATO kariai atvyksta. Aljansas yra stiprus ir pilnai pasirengęs atremti bet kokią grėsmę“, – raminančiai kalbėjo A. Dilda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkas

Kažkas portretas
"Galime patvirtinti, mirė nuo ligos" , o tai ne iš laimės?

> panašu

> panašu portretas
PATENTUOTOS BURLIOKINĖS IŠPEROS išvemtas VATINIS komentaras !!!!!!!!

panašu

panašu portretas
tas pats laukia Jono Ohmano,prisivazines sobaka
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių