Mokyklos kviečiamos dalyvauti konkurse: pilietiškumo pamoką vestų KT teisėjas

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija (TM) kartu su Konstituciniu Teismu (KT) kviečia Lietuvos mokyklas paminėti Konstitucijos metus išskirtine pilietinio ugdymo pamoka.

„Pilietinio ugdymo pamoka su Konstitucinio Teismo teisėju“ – tai iniciatyva, kurios metu mokyklų bendruomenės turės galimybę pasikviesti Konstitucinio Teismo teisėją į pilietinio ugdymo pamoką savo mokykloje, antradienį pranešė ministerija.

Ugdymo įstaigos kviečiamos teikti paraiškas pamokai joje surengti.

KT pirmininkės Danutės Jočienės teigimu, moksleiviai šių pamokų metu ne tik išgirs pasakojimą apie Konstituciją kaip aukščiausiąją teisę ir jos saugomas bei ginamas vertybes, bet ir turės galimybę atvirai pabendrauti su KT teisėjais ir susipažinti su jų darbo ypatumais, sukaupta profesine patirtimi.

„Konstitucinio Teismo nagrinėjami klausimai gali atrodyti nutolę nuo kasdienio žmogaus gyvenimo. Tačiau taip nėra, nes Konstitucinio Teismo nutarimai keičia šalies teisės sistemą, tuo pačiu veikia ir kiekvieno žmogaus gyvenimą“, – sakė D. Jočienė.

Pasak KT vadovės, netradicinės pilietinio ugdymo pamokos ne tik leis suprasti, kuo kiekvienam svarbi Konstitucija ir kokias vertybes ji saugo, bet ir užduoti klausimus teisėjams apie teisinių žinių svarbą, kaip, remiantis Konstitucija, galima apginti savo pažeistas teises ar laisves.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska tiki, kad šios pamokos įkvėps mokyklos bendruomenes aktyviai prisijungti ir prie Konstitucijos egzamino.

„Pilietiškumo pamoka su KT teisėjais ne tik išplės mokinių akiratį, bet ir taps galimybe gauti atsakymus apie Konstituciją bei jos aiškinimą. Dar daugiau – tikimės, kad ši pamoka padės pasiruošti spalio 25 dieną vyksiančiam Konstitucijos egzaminui. Ministerijos komanda kviečia mokyklas drąsiai domėtis ir aktyviai dalyvauti Pilietinio ugdymo pamokos su Konstitucinio Teismo teisėju iniciatyvoje“, – pranešime teigė ji Dobrowolska.

Šįmet sukanka 100 metų, kai 1922 metų rugpjūčio 1 dieną buvo priimta pirmoji moderni, nuolatinė, demokratinio turinio Lietuvos Konstitucija, ir 30 metų, kai 1992 metų spalio 25 dieną referendume priimta dabartinis pagrindinis šalies įstatymas.

2022 metai Seimo yra paskelbti Konstitucijos metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
stalino tuometiniai žmonių zombinimo metodai gryžta?Patys teisėjai su visa teisėsauga yra visiški asocialai tai ką jie gali be lansbirbyno propagandos kimšt vaikams į galvas?Ir žinoma pirmiausia kišt kaip mes turim galvot apie Ukrainą:D))

fas fas

fas fas portretas
galetu paklausineti apie gyvulio pasa vaikai

Kad niekas

Kad niekas portretas
nepageidauja tureti ka nors bendro su siandieniniu pilietiskumo modeliu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių