Legendiniams lakūnams lenkėsi ir lietuviai, ir lenkai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono delegacija lankėsi Myslibuže (Lenkija), kur pagerbė Stepono Dariaus ir Stasio Girėno atminimą. Savivaldybės tarybos narys Vytenis Vitkauskas už nuolatinį rūpinimąsi legendinių lakūnų atminimu Myslibužo burmistrui Piotrui Sobolewskiui įteikė atminimo medalį ir mero Valerijaus Makūno padėką.

Lietuvos Respublikos ambasados ir garbės konsulo Vakarų Pamario vaivadijoje W. Wierzchos iniciatyva liepos 16 d. Ščecine buvo surengtas Lietuvos mokslų akademijos mišraus choro koncertas, kurio atliekamų kūrinių atėjo pasiklausyti daug vietos gyventojų ir Lenkijos lietuvių. Tądien atidaryta ir Romualdo Požerskio fotografijų paroda „Lietuva 1988-1993“.

Renginiuose dalyvavo užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius, Myslibužo, Kauno miesto ir Kauno rajono atstovai, lietuvių bendruomenės nariai, aviacijos mėgėjai.

Liepos 17 d. prie Pščelniko miške (Lenkijoje) paminėtos 83-osios lakūnų tragiškos žūties metinės. Renginio dalyvius pasveikino Mysibužo burmistras P. Sobolewskis, kalbą pradėjęs ir baigęs lietuviškai: „Aš Lietuvoje turiu draugų“ ir „Jie vis dar skrenda“. Burmistras pabrėžė, kad S. Dariaus ir S. Girėno skrydis yra lietuvių ir lenkų vienybės simbolis.

M. Bekešius padėkojo vietos valdžiai ir gyventojams už nuolatos puoselėjimą S.Dariaus ir S.Girėno atminimą. 

„Norėtųsi, kad Lietuvoje būtų daugiau Lenkijos, o Lenkijoje daugiau Lietuvos“, – linkėjo viceministras.

Po mišių iš Punsko atvykę moksleiviai parodė meninę programą. Renginį vainikavo bendra lietuvių ir lenkų vakaronė prie S. Dariaus ir S. Girėno muziejaus Pščelniko miške.

Myslibužo mieste yra S. Dariaus ir S.Girėno vardu pavadinta gimnazija ir skverelis, kuriame pastatytas paminklas legendiniams lakūnams.

1933 m. liepos 17 d. „Lituanica“, kuria aviatoriai įveikė Atlantą, sudužo nepasiekusi Kauno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemokantis vokiškai

nemokantis vokiškai portretas
O tai kur čia klaida?

?

? portretas
viskas puiku, bet vokiškai galėjo bent be klaidų parašyti... gėda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių