S. Skvernelis atskleidė, ar planuojama įvesti komendanto valandą

Laikinasis premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad karantino režimas duos rezultatų ir šalyje nereikės įvesti vadinamosios komendanto valandos. Vis dėlto jis pabrėžia, kad, jeigu toks poreikis ir būtų, sprendimus tikriausiai priimtų nauja Vyriausybė.

„Mes tikrai tokios galimybės nesvarstome, tai turėtų būti Seimo sprendimas ir tik esant nepaprastajai padėčiai. Įvedus vadinamąją komendanto valandą, su nepaprastąja padėtimi įsiteisina visai kitoks teisinis režimas, ribojamos pilietinės ir politinės teisės bei laisvės. Greičiausiai tai jau turėtų būti Seimo sprendimas ir, jei tokie sprendimai būtų priimti, tai įgyvendintų nauja Vyriausybė“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Mes tikrai tokios galimybės nesvarstome, tai turėtų būti Seimo sprendimas ir tik esant nepaprastajai padėčiai.

Pasak jo, tikimasi, kad karantino režimas parodys teigiamą tendenciją ir atvejų mažės. Jeigu situacija toliau liks sudėtinga, kalbėjo S. Skvernelis, laikinoji Vyriausybė galvos apie naujas priemones. Komendanto valandos įvedimas, patikino laikinasis premjeras, nebūtų svarstomas.

„Nebeturime eksponentinio atvejų augimo. Tikimės, kad skaičiai turėtų parodyti karantino tendenciją, ar tos priemonės, kurios yra, davė aiškių, ilgalaikių rezultatų. Jei ne, reikės galvoti apie papildomas priemones, nekalbant apie komendanto valandą, kurios leistų mažinti mūsų mobilumą, išlaikyti socialinę distanciją, mažinti mūsų bendravimą ir lankymąsi viešose vietose“, – teigė S. Skvernelis.

„Tokie klausimai yra darbotvarkėje, bet kol kas tikimės, kad jų nereikės įvedinėti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
GERBEMAS SKVERNELI TAI BŪTU PATS NETIKES ATVEJIS TAI PARODO KAD VALDANTIEJI VISIŠKI NEIŠMANĖLIAI KAD GRIEBTUSI KOMENDANTO VALANDOS TAI ŽMOGAus teisiu pažeidimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių