Kariuomenės vadas: grėsmės Lietuvai nekinta, situacija Ukrainoje – stabiliai bloga

Situacija karo draskomoje Ukrainoje išlieka „stabiliai bloga“, grėsmės Lietuvai nekinta, sako kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys. 

„Situacija ten yra stabiliai bloga“, – žurnalistams pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė generolas leitenantas.

Pasak jo, kol kas nematoma proveržio Ukrainai stabdant Rusijos pajėgų puolimą.

„Ten yra tokie taktiniai pasistumdymai: vieni paima teritoriją, kiti jas atkovoja, tada vėl jos paimamos. Frontinis ten susiklostė karas“, – sakė V. Rupšys.

„Mano galva, tai blogai, nes konfliktas turėtų užsitęsti“, – pridūrė jis, tačiau nesiėmė prognozuoti, kiek karas dar galėtų trukti.

Lietuvos kariuomenės vado teigimu, perspektyvų derybose nesimato.

V. Rupšys pabrėžė, kad grėsmės Lietuvai ir toliau išlieka nepakitusios: „To konvencinio, tiesioginio karo grėsmės tarp Lietuvos, NATO ir Rusijos nėra.“

Vis dėlto, anot generolo leitenanto, nors Rusija yra pasiuntusi daug pajėgų į karą Ukrainoje, „reikia nepamiršti, kad ji yra branduolinė valstybė“.

Rusija į Ukrainą įsiveržė vasario pabaigoje ir pradėjo plataus masto invaziją. Kremliaus pajėgoms nepavykus užimti sostinės Kyjivo, kariai buvo perdislokuoti į rytines ir pietines Ukrainos dalis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeValdemaras Rupšysgrėsmės LietuvaikarasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių