Kariuomenė mini Šuns dieną: vyko tarnybinių šunų rikiuotė

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenei (LK) pirmadienį minint Šuns dieną, pirmą kartą surengta kariuomenės ir sąjungininkų karių bei tarnybinių šunų rikiuotė.

Prie kariuomenės kanceliarijos vykusio renginio metu LK vadas Valdemaras Rupšys tarnybą atliekantiems šunims už ištikimybę bei atsidavimą įteikė simbolines dovanas.

„Šiandien minime šuns bei žmogaus vienybės ir draugystės dieną, tad kartu paminėti šią dieną pasikvietėme tarnybinius ir sąjungininkų iš NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės (eFP) šunis. Tokią išskirtinę dieną šunys gali laiką leisti kartu su šeimininkais jų tarnybos vietoje, tad tai džiaugsminga diena abiem pusėms“, – pirmadienį kariuomenės išplatintame pranešime cituojamas jis.

Tokią išskirtinę dieną šunys gali laiką leisti kartu su šeimininkais jų tarnybos vietoje, tad tai džiaugsminga diena abiem pusėms.

Renginio metu vyko ir kariuomenės tarnybinių šunų pasirodymas, vykdant paieškos ir paklusnumo komandas, suformuota Norvegijos karių ir jų tarnybinių šunų rikiuotė.

Taip pat buvo renkama parama projektui „Ukrainos gyvūnai“, taip prisidedant prie iš Ukrainos į Lietuvą atvežamų gyvūnų gerovės.

Kariuomenė projektą „Šuns diena Lietuvos kariuomenėje“ organizuoja trečią kartą, jos metu kariai, darbuotojai į tarnybos ir darbo vietas skatinami atsivesti savo šunis bei pristatyti juos kolegoms, drauge vykdyti tarnybines užduotis.

„Gerai ištreniruotas šuo yra begalinės ištikimybės, uolumo ir drąsos pavyzdys, o K9 kariams šuo yra kolega bei partneris, su kuriuo kartu įgyvendina ir pačias sudėtingiausias tarnybines užduotis“, – teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Sienos kontrolės organizavimo valdybos Kinologinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas pulkininkas leitenantas Kęstutis Kriaučiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kariams nenusileidžia ir jurisdikcijos atstovai

Kariams nenusileidžia ir jurisdikcijos atstovai portretas
Jie turi Buldogą Dalė, laiko Personalo skyriuje Umrū universitete, kartais Buldogas Dalė Pavilnio soduose žindo mažus vaikus, kuriuos labai mėgsta edukuoti pedofilai ir po to, kai jie išmoksta groti birbyne ir skambinti kanklėmis, tampa ar prokurorais, ar policininkais, kurie itin mėgsta darbą trasoje, kas susirenka otkatus, o kas ir dirba prostitutėmis už dozę. Todėl dėl treniruotų šunų tokių kaip Dalė jurisdikcijos atstovai visada konkuruoja su kariais - kieno geresni ir pigiau išlaikomi. Policijai Dalė dirba už dozę nuo 1980m. Vargu, ar tokie veteranai šunys, tai yra, kalės, pas karius iš viso būtų laikomi jų neutilizavus. Bet policijai kaip sykis ir senas buldogas Dalė.

To Saugokit ....

To Saugokit .... portretas
Tai gal ne su vilku sumaišė o bėgo su kontrabanda.Cia įtikinamiau .?Laba gaila Ramzio ypač tokia diena!!! Galėtu ir jis stovėti šioje rikiuotėje.DEJA!!!!!

Anoniminiam šuniui

Anoniminiam šuniui portretas
užpavydėjai,šarikosnuki?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių