Izoliacijos trumpinimas visiems nebėra taikomas

Izoliacijos trumpinimas visiems sąlytį su sergančiuoju koronavirusu turėjusiems žmonėms nebėra taikomas, tą galima daryti tik išimtiniais atvejais.

Visiems sąlytį su sergančiuoju turėjusiems asmenims galimybė susitrumpinti 14 dienų izoliacijos trukmę buvo sudaryta dvi savaites – nuo spalio 26 iki lapkričio 9 dienos. Tą padaryti buvo galima kai ne anksčiau kaip 10 izoliavimo dieną atliekamas laboratorinis tyrimas COVID-19 ligai nustatyti ir gaunamas neigiamas rezultatas.

Kaip aiškina Sveikatos apsaugos ministerija, tvarką teko pakeisti dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos.

„Minėtuosius pokyčius lėmė įvertinta epidemiologinė situacija, tyrimų apimtys bei siekis užtikrinti tyrimų prieinamumą tais atvejais, kai to tikrai reikia. Pabrėžtina, kad pagrindinė prevencijos ir koronaviruso plitimo valdymo priemonė po turėto sąlyčio su asmeniu, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, yra ne tyrimas, o izoliacija“, – BNS antradienį teigė ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė.

Remiantis šiuo metu galiojančiu sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu, izoliacijos terminas gali būti trumpinamas gydymo įstaigų darbuotojams, praktikantams, gydymo įstaigose veikiančių vaistinių darbuotojams, turintiems tiesioginį kontaktą su pacientais.

Taip pat izoliacija gali būti sutrumpinta prezidentui ir jo patarėjams, Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams, premjerui ir jo patarėjams bei biuro darbuotojams, ministrams, jų patarėjams bei viceministrams, Vyriausybės kancleriui ir jo pavaduotojams, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, muitinės, policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnams, ugniagesiams gelbėtojams, Krašto apsaugos sistemos kariniam ir civiliniam personalui, Lietuvos diplomatinės tarnybos institucijų personalui.

Šiems asmenims ne anksčiau kaip 10 izoliavimo dieną atlikus laboratorinį tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir gavus neigiamą rezultatą, izoliacija gali būti nutraukiama.

Visiems kitiems asmenims taikoma 14 dienų izoliacija nuo paskutinės sąlyčio dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Karantinas neturi buti išskirtinis ,kaip kuriems,jeigu pandemija tikra ir neišgalvota ,karantinas turi būti vienodas visiems.Pagaliau ryškėja tiesa apie virusą.Laikas parodys visą tiesą.

o

o portretas
kodel vatikanas isvien su globalistais o todel kad jis juos valdo nes pats setonas okupaves sia Dievo uzmirsta buveine kur jo vardu vyksta baisus dalikai panasiai kai duju kamerose buvo naikinami zmones pritariant graziai muzikai o karus ir kareivius laimindavo kapelionai zudymui kaip ir celibatas is vatikano taip kad rebikia Kristaus kad sunaikintu jo isniekintas sventoves kurios iki siol mulkina zmones savo /sventumu/ bendradarbiaujant su nieksais?...

pries

pries portretas
bilgeic vyrusa visi lygus bet yra ir lygesniu demonu iremintu liberlaisvupydu vatikano inkvizicijos iteisintu....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių