Ir Seimą maitins sveikai, dienos pietūs – už 4,5 euro

Seimo narius ir parlamento rūmų lankytojus pradeda maitinti viešąjį konkursą laimėjusi uždaroji akcinė bendrovė „Palūšės turas“.

Parlamento trečiuosiuose rūmuose įsikūręs restoranas pasivadino „Campus Viridis“ („Žaliasis laukas“).

„Pavadinimas kilęs nuo mūsų pagrindinės  bazės. Mes esame įsikūrę Palūšės miestelyje, turistinėje bazėje“, – Eltai sakė „Palūšės  turo“ direktorius Kristijonas Mineikis, žadantis restoraną papuošti ir nuotraukomis iš Palūšės.

Seimo nariai restorane galės pusryčiauti, pietauti, renkantis kompleksinius pietus arba užsakomuosius patiekalus.

Pasak K. Mineikio, dienos pietūs kainuos 4,50 euro. Juos sudarys sriuba, kuri bus arba trinta, arba netrinta, karštasis patiekalas – pasirinktinai iš paukštienos, kiaulienos – jautienos, žuvis arba vegetariškai. Garnyro irgi bus siūloma pasirinkti, pavyzdžiui, grikiai, bulvės ar troškintos daržovės.

Užsakomajame meniu, pasak K. Mineikio, bus ir jautiena, antiena, lašiša, sterkas, o kainos svyruos nuo 4 eurų už daržovių patiekalą iki 8 eurų už jautienos antrekotą.

Stengsimės, kad būtų kuo mažiau riebalų, atsisakėme kepimo riebaluose, kepame viską konvekcinėje krosnyje be jokių taukų.

Tradiciškai alkoholinių gėrimų parlamento rūmuose nebus galima gauti, išskyrus oficialius priėmimus.

„Alkoholio nebus, bus tiktai gaivieji gėrimai, sultys, vanduo“, – sako K. Mineikis.

Jis žada Seimo nariams sveiką maistą, kuriame bus kuo mažiau riebalų, daugiau daržovių. „Stengsimės, kad būtų kuo mažiau riebalų, atsisakėme kepimo riebaluose, kepame viską konvekcinėje krosnyje be jokių taukų“, – sakė K. Mineikis.

Trečiadienį pusryčiams omletą su daržovėmis užsisakęs Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius Eltai  sakė, kad maistu liko patenkintas. „Pirmas įspūdis, kad maistas tikrai kokybiškas ir skanus, aišku, tai tik pradžia“, – sakė A. Nekrošius.

Nuo rugpjūčio pabaigos Seimo II r. kavinėje maitinimo paslaugas pradės teikti ir viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Taurakalnis“.

Seimo vicepirmininkas A. Nekrošius mano, kad konkursas pasisekė ta prasme, kad yra du laimėtojai. „Tai šiokia tokia konkurencija, manau, kad galiausiai laimės maisto kokybė. Kol kas optimistiškai esame nusiteikę, o kaip bus – pamatysime. Perdavėme Seimo narių pageidavimus, kad jie pageidauja įvairesnio maisto, o ne tik tradicinių kotletų, sveikesnio maisto, kuriame būtų daugiau salotų ir mažiau riebalų“, – sakė A. Nekrošius.

Pasak jo, su anksčiau Seimo narius 10 metų maitinusia įmone „Pontem“ praktiškai nebuvo įmanoma nutraukti sutarties, todėl dabar sutartyse yra įdėti tam tikri saugikliai.

„Dabar absoliučiai visos sutartys sudaromos 2 metams su galimybe pratęsti metams“, – sakė A. Nekrošius.

Seimo rūmuose maitinimo paslaugomis naudojasi ne tik Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai, bet ir įvairios lankytojų grupės, svečių delegacijos, renginių dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I’m

I’m  portretas
Gaidziu vagiu Lizdas

Vikis

Vikis portretas
Seima i sibira reikia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių