Iki 2026-ųjų pabaigos 6 tūkst. medikų bus apmokyti dirbti krizių, karo padėties metu

  • Teksto dydis:

Iki 2026 metų pabaigos šeši tūkstančiai medikų ir kitų sveikatos sistemos darbuotojų turės būti apmokyti dirbti krizių, ekstremalių situacijų ar karo padėties metu, antradienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot ministerijos, iš viso pagal mokymų programą iki 2025-ųjų vidurio planuojama apmokyti tūkstantį specialistų, daugiau nei pusę iš jų – iki šių metų pabaigos.

Pirmieji mokymai birželį startavo trijose mokymų grupėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gydymo įstaigose.

Liepą suplanuotos trys mokymų grupės Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje, rugpjūtį – Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Gydymo įstaigos turi būti pasirengusios reaguoti ir veikti krizių, ekstremaliųjų situacijų ar karo padėties metu, užtikrinti efektyvią asmens sveikatos priežiūros įstaigų veiklą bei gebėti operatyviai reaguoti į besikeičiančią padėtį“, – pranešime cituojama SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

„Tam būtina, kad veikimo algoritmus žinotų ne tik atsakingi darbuotojai gydymo įstaigose, bet ir įstaigų vadovai, skyrių ir padalinių vadovai, medikai, kad kaip įmanoma labiau būtų galima sušvelninti tokių situacijų sukeltas pasekmes žmonių sveikatai ir gyvybei bei asmens sveikatos priežiūros veiklai“, – teigia ji.

Pasak SAM, mokymai susideda iš teorinių ir praktinių situacijų modeliavimo, skirtų pasirengti bei koordinuotai ir efektyviai teikti sveikatos priežiūros paslaugas ekstremaliosios situacijos, masinės nelaimės, mobilizacijos ar karo padėties metu.

Ministerijos teigimu, per mokymus paliečiami ir psichologinės pagalbos teikimo ypatumai nukentėjusiems, darbuotojų saugos priemonių naudojimo ekstremalių situacijų metu klausimai.


Šiame straipsnyje: medikaimokymaikrizėskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių