I. Trinkūnaitė: neviešos informacijos atskleidimas kenkia teisiniams procesams

Teisėsaugos ir kitų institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė pareiškė bendradarbiaujanti su teisėsaugos ir priežiūros institucijomis, o neviešos informacijos atskleidimas, anot jos, neigiamai veikia teisinius procesus ir klaidina visuomenę.

Taip ji reagavo į BNS paviešintus dokumentus, kuriuose rašoma, kad ji vyriausybinei strateginių įmonių sandorius tikrinančiai komisijai anksčiau melavo apie savo ryšius su dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu (buvusiu Viliumi Žideliu), taip pat tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku (LB).

„Aš visada bendradarbiavau su institucijomis. Tas nuosekliai daroma iki šiol. Labai keista, kai antraštės teigia apie „vengimą bendradarbiauti“, o toks tariamas nebendradarbiavimas demokratinėje teisinėje valstybėje yra grindžiamas vien tuo, kad asmuo gina savo konstitucines teises ar inicijuoja teisminius procesus nešališkame teisme“, – komentare BNS trečiadienį teigė I. Trinkūnaitė.

Pasak jos, „neviešų dokumentų pavienių fragmentų nutekinamas ir aptarinėjimas žiniasklaidoje kursto nereikalingas aistras, daro neigiamą įtaką vykstantiems nešališkiems teisiniams procesams ir klaidina visuomenę.“

BNS turimi dokumentai – gegužės 16 dienos vyriausybinės komisijos posėdžio protokolas ir birželio 5 dienos Vyriausybės nutarimas dėl I. Trinkūnaitės neatitikimo nacionalinio saugumo interesams – rodo, kad I. Trinkūnaitė, siekdama iš buvusios ministrės Monikos Navickienės vyro įsigyti šalia Vilniaus oro uosto biurų pastatą valdančią įmonę „Litlab“, vyriausybinei komisijai teikė melagingą informaciją apie savo ryšius teigdama, kad jos sugyventinis V. Germanas nebuvo teistas.

2015-2016 metais V. Germanas už sukčiavimą, netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimą buvo teistas laisvės atėmimu. Pasak vyriausybinės komisijos protokolo, šis teistumas jam nėra išnykęs.

Be to, 2014 metais vyras buvo pripažintas kaltu dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo, turtinės žalos padarymo apgaule ir sukčiavimo.

Pasak komisijos protokolo, Lietuvos banko (LB), kuris šiuo metu atlieka neplaninį „Foxpay“ ir I. Trinkūnaitės patikrinimą, atstovų teigimu, „tikrinamas subjektas“ tinkamai nebendrauja su institucija, LB procedūriniai veiksmai ginčijami teismine tvarka, o tai stabdo tikrinimo procesą. 

Vyriausybė, remdamasi vyriausybinės komisijos išvada, birželio 5 dieną pripažino, kad I. Trinkūnaitė, kurios valdoma „Foxpay“ veikia nacionaliniam saugumui strategiškai svarbiame finansų sektoriuje, neatitinka nacionalinio saugumo interesų, bei nustatė, kad verslininkė neturi teisės dalyvauti ir balsuoti įmonės akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip,

taip, portretas
"Jūra" nebegyva, bet nuotykiai tesiasi ...

Lietuvos jūrų laivynas,

Lietuvos jūrų laivynas, portretas
kliuška, perduok nuo mūsų, linkėjimus savo tėvui ...

bjaurybė

bjaurybė portretas
narkotikų Lietuvoje organizuotoja..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių