G. Sakalauskas tapo naujuoju VTEK nariu

Seimas naujuoju Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariu paskyrė korupcijos prevencijos, viešųjų ir privačių interesų derinimo ekspertą Gediminą Sakalauską.

Už jo kandidatūrą vieningai balsavo 110 Seimo narių. Po paskyrimo naujasis VTEK narys iškilmingai prisiekė Seime.

Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, G. Sakalauskas yra patyręs ekspertas, turintis 17 metų praktinės patirties korupcijos prevencijos ir 14 metų viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo srityse, 12 metų vadovavimo patirties.

„Kandidatas į VTEK narius 2003–2007 metais dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje, kurioje formavo nulinės tolerancijos korupcijai politiką, diegė, vertino sektorines, šakines bei institucines antikorupcines programas ir priemones, teikė metodinę pagalbą. G. Sakalauskas trejus metus vadovavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sekretoriatui, organizavo Etikos tyrimo prevencijos ir Administracijos skyrių veiklą, užsiėmė VTEK veiklos strateginiu planavimu, veiklos planų ir programų sudarymu. Kandidatas į VTEK narius, kaip akcinės bendrovės Lietuvos pašto Saugos prevencijos departamento ekspertas, kūrė, diegė ir prižiūrėjo antikorupcinės valdybos pagal ES standartą bei viešų ir privačių interesų sistemas. Prisidėjo formuojant rizikų valdymo politiką, vertino viešųjų ir privačių interesų deklaracijas“, − pristatymo metu yra sakiusi V. Čmilytė-Nielsen.

G. Sakalauskas VTEK pakeis Antaną Šenavičių, atsistatydinusį savo noru.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių