D.Valys tiki, kad pasitarimas dėl „Snoro“ buvo slaptas

Generalinis prokuroras tikina, kad pernai lapkritį vykusiame pareigūnų slaptame pasitarime dėl „Snoro“ nesilankė pašaliniai asmenys.

Todėl informaciją apie šiame pasitarime priimtus sprendimus dėl veiksmų prieš banką esą galėjo nutekėti kažkokiais kitais keliais. Tačiau kokiais, generalinis prokuroras nekomentuoja.

„Mano pavaduotojas užtikrino, kad niekas iš pašalinių asmenų pasitarime nesilankė“, - sakė generalinis prokuroras Darius Valys, trečiadienį apsilankęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje.

Šis komitetas, pasikvietęs teisėsaugos, specialiųjų, operatyvinių institucijų atstovus, nagrinėja, kokiu būdu galėjo pernai lapkričio mėnesį nutekėti informacija iš slapto pasitarimo dėl planuojamų veiksmų prieš „Snoro“ banką.

Antradienį Seime lankėsi generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis, kurio kabinete vyko pasitarimas dėl veiksmų „Snoro“ atžvilgiu. D.Raulušaitis absurdu pavadino viešai išsakytas versijas, esą šis pasitarimas nebuvo slaptas, ir informacija galėjo nutekėti kad ir pro langą.

„Kaip asmuo, dalyvavęs tame pasitarime, galiu kategoriškai pasakyti, kad jokie pašaliniai asmenys į kabinetą užėję nebuvo, ir niekas kavų nenešiojo, grindų nevalė. Pasitarimas vyko pakankamai uždarai ir konfidencialiai“, - sakė D.Raulušaitis .„Aš manau, kad ta aplinka tokio pobūdžio pasitarimui buvo pakankamai saugi“, - pridūrė jis.

„Susilaikau nuo komentarų“, - trečiadienį atsakė D.Valys, žurnalistų paklaustas, kokiu būdu slapto pasitarimo medžiaga galėjo patekti į viešumą.

Jis tvirtino atsakęs į tokius uždarame NSGK posėdyje kilusius klausimus. „Komitetui kyla klausimai, aš į juos atsakau“, - teigė generalinis prokuroras.


Šiame straipsnyje: Darius ValysFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenininkai

Visuomenininkai portretas
kviecia pasirasyti: naujausios peticijos: Nepasitikėjimo pareiškimas teisėsaugos pareigūnams:

kaunietis

kaunietis portretas
kiekvienas kas dalyvavo uzdarame posedyje dar turi seimas, seimos nariai dar draugus tai padauginkite is dalyviu skaiciaus ir zinosite koks procentas galejo nutekinti informacija, koks skirtumas jeigu turite irodymu kad bankas nemokus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių