VTEK: Tauragės rajono meras D. Kaminskas pažeidė įstatymus

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, skyręs kalėdinę premiją interesų derinimo teisės aktus pažeidusiam savo komandos nariui, pažeidė įstatymus, konstatavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Pasak VTEK, gauto pranešimo pagrindu atlikus tyrimą, nustatyta, kad pernai gruodžio 16 dieną meras savo potvarkiu politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų proga skyrė vienkartines pinigines išmokas.

Premijos skirtos ir tarnautojui, kuris pernai liepą VTEK sprendimu buvo pripažintas pažeidęs tuometinio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimus.

VTEK teigimu, ankstesnė įstatymo redakcija numatė, kad metus nuo pažeidimo dienos tokie asmenys negali būti skatinami.

„Iš to seka, kad Tauragės rajono savivaldybės meras, 2019 metų gruodžio 16 dienos potvarkiu negalėjo skatinti įstatymo nuostatas pažeidusio asmens, tačiau šio draudimo nepaisė“, – teigia VTEK.

Komisija tai pat rekomendavo savivaldybės tarybai imtis prevencinių bei kontrolės priemonių, kad būtų laikomasi įstatymuose numatytų draudimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba

Baba portretas
Kaip operatyviai ištyrė!!!būt palauke truputį ir vėl Kalėdos!kam reikėjo taip skubėti?

Asimetrija

Asimetrija portretas
Žemas ir gražus.

matosi

matosi portretas
sochebrai priklauso kad toks linksmas varyt is pareigu i/r vaziuok i ispanija vynuogiu rinkt pajusi prakaito skoni tapsi vyru bet kazin tokie tipai uzprogramuoti ir toliau eit tuo paciu keliu ,,, mazgotes...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių