Vizitą PAR pradėjęs B. Obama neaplankys sergančio N. Mandelos

JAV prezidentas Barackas Obama neaplankys ligoninėje gydomo savo asmeninio politinio didvyrio Nelsono Mandelos, siekdamas „ramybės ir patogumo“ garsiajam kovotojui su apartheidu, šeštadienį nurodė vienas JAV pareigūnas.

Tačiau B.Obama ir jo žmona Michelle (Mišel) susitiks su N.Mandelos artimaisiais, kad juos paguostų šiuo sunkiu metu, pridūrė pareigūnas, JAV lyderiui atvykus į Pretoriją derybų su Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentu Jacobu Zuma.

„Prezidentas ir pirmoji ponia privačiai susitiks su Mandelos šeimos nariais, kuriems skirs savo mintis ir maldas šiuo sunkiu metu, - sakė pareigūnas, nepanoręs viešinti savo pavardės. - Atsižvelgdami į Nelsono Mandelos ramybę ir patogumą bei (jo) šeimos pageidavimus, jie neapsilankys ligoninėje.“

B.Obama penktadienį sakė žurnalistams, kad jam nėra būtina nusifotografuoti su N.Mandela, su kuriuo jis buvo asmeniškai susitikęs vienintelį kartą - 2005 metais, per šio Nobelio taikos premijos laureato vizitą Vašingtone.

JAV vadovo padėjėjai anksčiau sakė „ištirsiantys“ padėtį  vietoje, prieš nusprendžiant, ar B.Obama galėtų aplankyti N.Mandelą ligoninėje, kur jis gydomas jau tris savaites.

Pirmųjų juodaodžių JAV ir PAR lyderių viešo susitikimo nekantriai laukta daug metų, tačiau dabar toks vizitas buvo atmestas dėl 94 metų N.Mandelos trapios sveikatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių