V. Landsbergis: sutikdami vakcinuotis, dalyvaujame pasipriešinime

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę šalyje prasidėjus 80 metų ir vyresnio amžiaus žmonių grupės vakcinacijai nuo COVID-19, vienas pirmųjų pasiskiepijusių buvo ir profesorius Vytautas Landsbergis.

Anot jo, vakcinacija liečia ne tik pavienius žmones, tai yra visos visuomenės atsakas į iškilusią grėsmę, todėl turėtų būti visos visuomenės interesas.

Pirmojo faktinio Lietuvos valstybės vadovo teigimu, žmonijai nuolat tenka susidurti su mirtinomis ligomis ar epidemijomis, nusiaubiančiomis šalis ar ištisus žemynus, tačiau žmonės su jomis visuomet kovojo.

Bet manau, kad Europa nėra ta civilizacija, kuri negalvotų ir nesipriešintų.

„Koronavirusas yra pavojinga liga, nusinešusi daug gyvybių, ir tai yra dar viena mūsų kova. Yra ir kitas būdas – nekovoti. Toks fatalistinis laukimas – kas bus, kaip Dievas duos, gal čia Dievo bausmė? Bet manau, kad Europa nėra ta civilizacija, kuri negalvotų ir nesipriešintų. Vakcinacija yra visuomenės gynyba nuo netikėto ir dar naujo priešo. Kiekvienas, kuris skiepijasi, dalyvauja pasipriešinime ir pats tiesiai sako „aš neplatinu“, – mintimis dalijasi profesorius.

Neapsisprendusiems ir dvejojantiems žmonėms jis linki padaryti viską, kad būtų apsaugoti artimieji.

„Ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti – tai neplatinti viruso, bet tam turime pasiskiepyti. Tai nėra tik bėgimas nuo asmeninio pavojaus, siekiant apsaugoti savo šeimą. Linkiu, kad nekiltų minčių – o gal aš atnešiau užkratą į mūsų šeimą. Linkiu gyventi ramia sąžine ir žinojimu, kad padariau viską, ką galėjau, kad neplatinčiau viruso. Tai yra rezistencija“, – užbaigia prof. V. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimukas

Klausimukas portretas
O ar nereikėjo jo skiepyti vakcinomis Sputnik ar Navičiok?

YOUTUBE

YOUTUBE portretas
"Тихановская, помоги": литовцы просят отменить санкции против Беларуси

Anonimas

Anonimas portretas
Išvis reptilijos užvaldė. Nesicipuokite kas norite išlikti nesekami situ padugniu, kas dar norite gyventi, užauginti vaikus ir sulaukti anūkų, jei susileisite sita GMO, viskas baigta. Tai nuodas, išnaikins žmonija.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių