V. Kara-Murza: V. Putino nesustabdys jokios paliaubos, jo režimas turi būti nuverstas

Agresyvios Rusijos prezidento Vladimiro Putino politikos nesustabdytos jokios paliaubos, jo režimą privalu nuversti, sako Vilniuje viešintis rusų opozicionierius Vladimiras Kara-Murza.

„Tikiuosi, gal bent jau dabar pasaulio lyderiai, kurie daug metų nematė tiesos, pagaliau praregėjo ir suvokė, kad vienintelis kelias baigti šią nusikaltimų grandinę, šią agresiją, vykdomą Vladimiro Putino, yra ne kokios nors teorinės paliaubos, bet vienintelis strateginis sprendimas yra nuversti kraugerišką Putino režimą Rusijoje“, – Vilniuje sakė iš Maskvos į tarptautinį Kalinausko forumą atvykęs žurnalistas, istorikas.

Anot opozicionieriaus, išgyvenusio du pasikėsinimus į gyvybę, pasaulio lyderiai daugelį metų nekreipė dėmesio į tai, ką daro V. Putinas.

„2003 metų pabaigoje V. Putinas pasiekė pirmąją pergalę – nutildė nepriklausomus televizijos kanalus. Dabar matome 20 metų smegenų plovimo rezultatus. Jis nutildė teismų sistemą, pradėjo žudyti savo politinius oponentus, o tuo metu politiniai vadovai kvietė jį į aukščiausio lygio susitikimus, tiesė raudonus kilimus“, – kalbėjo V. Kara-Murza.

Jis nutildė teismų sistemą, pradėjo žudyti savo politinius oponentus, o tuo metu politiniai vadovai kvietė jį į aukščiausio lygio susitikimus.

Jo teigimu, tik rusai gali pakeisti situaciją savo šalyje, tačiau jiems reikia padėti pirmiausia sudarant galimybę gauti objektyvią, teisingą informaciją apie tai, kas vyksta.

V. Kara-Murza priminė, kad neseniai Rusijoje nebeliko jokios žiniasklaidos priemonės, kuri neatspindėtų tik valstybinę poziciją – buvo priversti užsidaryti radijo stotis „Echo Moskvy“ („Maskvos aidas“), televizijos stotis „Dožd“ („Lietus“), kiti.

„Negalėjau patikėti, kaip greitai viskas įvyko. Vieną rytą atsibudau savo bute Maskvoje, pamačiau, kad nebeliko jokio tviterio, jokio instagramo, tik valstybinių televizijos kanalu transliuojama visiška demagogija. Tokią realybę turime šiandien Rusijoje. Jei žiūrėsite valstybinę televiziją, išgirsite, kad Ukrainą valdo naciai ir kad V. Putinas gina ukrainiečius“, – pasakojo žurnalistas.

„V. Putino propagandoje nėra nė krislelio tiesos. Dėl to Vakarų bendruomenė turi padėti Rusijos žmonėms sužinoti tiesą, kas vyksta“, – pabrėžė jis.

Anot V. Kara-Murzos, nepaisant smegenų plovimo ir gresiančio 15 metų kalėjimo už karo vadinimą karu, tūkstančiai rusų išeina pareikšti nepritariantys Ukrainos užpuolimui.

Žmogaus teisių gynėjų duomenimis, nuo vasario pabaigos iki dabar Rusijoje policija sulaikė daugiau kaip 15 tūkst. žmonių dėl dalyvavimo akcijose už taiką ir prieš karą Ukrainoje.

„Tik rusai Rusijoje gali pakeisti politinę padėtį. Manau, kad viena iš svarbiausių užduočių, prioritetų laisvajam pasauliui yra padėti teikti objektyvią informaciją, tikras žinias Rusijos visuomenei, kad ji galiausiai atsimerktų ir suvoktų, kas iš tikrųjų vyksta“, – kalbėjo V. Kara-Murza.

Jis pabrėžė, kad Europos integracija nebus baigta, kol Rusija netaps demokratine valstybe.

Seimo rūmuose vykęs tarptautinis Kalinausko forumas yra trečiasis toks renginys. Organizatoriai teigia, kad jis skirtas mobilizuoti demokratinę bendruomenę ryžtingesnei kovai su Vladimiro Putino ir Aliaksandro Lukašenkos režimais.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaVladimiras PutinasVladimiras Kara-Murza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių