V. Čmilytė-Nielsen: pseudoreferendumai rodo V. Putino nenorą priimti realybę

Rusijos okupuotose Ukrainos srityse įvykdyti pseudoreferendumai ir praėjusią savaitę paskelbta mobilizacija rodo Kremliaus nenorą priimti realybę, jog Ukraina pajėgi atsikovoti teritorijas, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tiek tie taip vadinamieji „referendumai“, tiek praeitą savaitę paskelbta mobilizacija yra tolimesnė karo eskalacija. Akivaizdu, kad Vladimiro Putino Rusija ir toliau eina tuo keliu, atsitraukti ar priimti realybę, kad Ukraina yra stipri, kovoja visomis išgalėmis ir daro tai sėkmingai, tos realybės priimti Rusijai priimti nepavyksta“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tai reiškia daugiau žūčių, daugiau kraujo. Bet esmės, aš manau, tai nepakeičia – Ukraina ir toliau kovos, ją ir toliau remsime visomis išgalėmis ir aš tikiu, kad galų gale ji pasieks pergalę“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Anot jos, didžiosios Vakarų valstybės pabrėžia, kad siekis aneksuoti užimtas Ukrainos teritorijas lems dar didesnę Rusijos izoliaciją ir sankcijų jai stiprinimą.

Tiek tie taip vadinamieji „referendumai“, tiek praeitą savaitę paskelbta mobilizacija yra tolimesnė karo eskalacija.

„Tai jau buvo pasakyta iš daugelio valstybių, didžiausių valstybių, kad šie netikri referendumai pakeičia tik tiek, kad sankcijos Rusijai bus dar griežtesnės, bus imamasi dar griežtesnių priemonių izoliuojant Rusiją, manau, kad tas kursas bus tęsiamas“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Vertindama skelbiamus neva rekordinius pseudoreferendumų rezultatus, ji pažymėjo, kad „nupiešti galima bet kokį skaičių, tai – kūrybinė užduotis“.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, Rusijos vadovui Vladimirui Putinui netiesiogiai primenant apie galimybes panaudoti branduolinį ginklą, Vakarai ir toliau gali tikėtis panašių bauginimų ir ragino jiems nepasiduoti.

Okupuotoms Ukrainos sritims Rusijos primesta valdžia pirmadienį paskelbė pergalę pseudoreferendumuose, skirtuose aneksuoti užimtas Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios sritis.


Šiame straipsnyje: Viktorija Čmilytė-Nielsenpseudoreferendumaikaras Ukrainojekaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių