Seimo komisija: per susidūrimą su pareigūnais P. Gražulis nenusižengė etikai

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) neįžvelgė nederamo elgesio „tvarkiečių“ seniūno Petro Gražulio veiksmuose, kai per seksualinių mažumų eitynes pernai vasarą jis nepakluso policijai.

Komisija trečiadienį 8 balsais už ir 3 jos nariams susilaikius priėmė sprendimą, kad P.Gražulis nenusižengė Valstybės politikų elgesio kodeksui.

Į EPK prašydama įvertinti P.Gražulio veiksmus per eitynes „Už lygybę“ kreipėsi pareigūnų profesinė sąjunga. Prieš šias eitynes pernai liepą P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

Į EPK kreipęsi pareigūnai teigė, kad P.Gražulis minimo renginio metu pažeidė Lietuvos valstybės politikų elgesio kodeksą, nesilaikė šio kodekso 4 straipsnyje įtvirtintų pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo principų.

Parlamentaras sako savo veiksmų nesigailintis ir tvirtina, jog kitą kartą panašioje situacijoje pasielgtų analogiškai.

„Aš gyniau vertybes pamatines, ir tuo džiaugiuosi ir didžiuojuosi“, - per komisijos posėdį svarstant jo elgėsį sakė P.Gražulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių