Seimo komisija ragina kolegas atsisakyti aplinkos apsaugos inspektorių pažymėjimų

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) ragina kolegas atsisakyti neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pažymėjimų.

Komisija trečiadienį vienbalsiai priėmė sprendimą, kad tokios neetatinės pareigos nesiderina su konstituciniu Seimo narių statusu.

Konstitucija numato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ar organizacijose, taip pat darbu privačiose struktūrose.

Komisijos nariai pastebėjo, kad neetatiniams inspektoriams suteikiami įgaliojimai - surašyti pažeidimų protokolus, dalyvauti teismuose - niekaip nebūtų suderinami su Seimo nario statusu.
Neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pažymėjimus balandį grupei į tokį kvietimą atsiliepusių Seimo narių įteikė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Aplinkos ministerija tuomet pranešė, kad kartu su pažymėjimais Seimo nariai įgijo teisę tikrinti fizinių ir juridinių asmenų bei pareigūnų dokumentus, aiškintis aplinkos apsaugos įstatymų pažeidėjų asmenybes, dėl to pristatyti juos į policiją, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus, aktus, kitus pažeidimą fiksuojančius dokumentus ir dalyvauti nagrinėjant jų pagrindu iškeltas administracines bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių