Seimo Etikos ir procedūrų komisiją palieka opozicijos atstovai

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūros komisiją palieka opozicijos atstovai, tarp jų ir komisijos pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys.

V.Stundys trečiadienį pranešė, kad sprendimą atšaukti savo narius iš komisijos priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio frakcijos bei Seimo narių mišri grupė. Pasak V.Stundžio, toks sprendimas priimtas protestuojant prieš politiniu pagrindu valdančiųjų balsais priimamus sprendimus.

Opozicijos atstovai komisijos posėdžius kurį laiką boikotavo pernai, protestuodami prieš valdančiųjų balsavimą politiniu pagrindu. Vėliau jie savo darbą komisijoje atnaujino, sutarus su Seimo vadovybe, kad bus sprendžiama dėl komisijos sudarymo tvarkos pakeitimų. Šiuo metu komisija sudaroma iš frakcijų atstovų proporciniu pagrindu.

„Mes kelis kartus kreipėmės į Seimo pirmininkę, prašydami svarstyti klausimą dėl EPK sudarymo ir dabar ją sudarant pažeistų proporcijų. Buvo pažadas Seimo pirmininkės svarstyti galimybę peržiūrėti komisijos sudarymo tvarką. Matydamos, kas vyksta komisijoje, kad dominuoja politinis požiūris į etikos klausimus, sprendimai būna vienpusiški ir vienašališki, mūsų frakcijos priėmė tokį sprendimą, nes komisijos veikla primena parodiją“, - trečiadienį per spaudos konferenciją sakė V.Stundys.

„Visos frakcijos turėtų turėti interesą turėti stiprią, objektyviai galinčią veikti komisiją, o ne komisiją, kuri iš esmės yra tik valdančiosios koalicijos komisija. Mūsų frakcijų poelgis atšaukti mus aiškiai sako visiems: jūs turite valdančiosios koalicijos komisiją, jūs neturite Seimo Etikos ir procedūrų komisijos“, - pažymėjo V.Stundys.

Pagal frakcijų sutarimą, komisiją turėtų palikti konservatoriai V.Stundys, Stasys Šedbaras, Vytautas Juozapaitis, liberalė Dalia Teišerskytė, Mišrios Seimo narių grupės atstovas Povilas Urbšys. Pasitraukus penkiems opozicijos atstovams, komisijoje lieka dirbti 10 parlamentarų.

Šiuo metu komandiruotėje esantis Seimo narių mišrios grupės atstovas Povilas Gylys BNS sakė nesąs informuotas apie grupės sprendimą atšaukti savo narius, tad ir sprendimo dėl pasitraukimo nepriėmęs. „Seimo narių mišri grupė nėra partija, todėl nemanau, kad šis sprendimas būtų privalomas, bent jau galėjo prieš tai su manimi pasitarti“, - sakė P.Gylys.

Pernai boikotą opozicijos atstovai pradėjo reaguodami į daugumo balsais priimtą EPK sprendimą nebesvarstyti teisiamo Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho neliečiamybės klausimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių