Seimas svarstys siūlymą pratęsti nepaprastąją padėtį šalyje

  • Teksto dydis:

Per nenumatytą posėdį pirmadienį Seimas svarstys Vyriausybės siūlymą dėl Rusijos karo prieš Ukrainą Lietuvoje pratęsti nepaprastąją padėtį iki rugsėjo vidurio.

Anot Seimo nutarimo projekto, nauja nepaprastoji padėtis galios nuo birželio 30 dienos iki rugsėjo 15 dienos imtinai.

Nepaprastoji padėtis visoje Lietuvoje įvesta vasario 24 dieną Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą. Šiuo metu ji galioja iki birželio 29 dienos imtinai.

Nutarimo projekte nurodoma, kad nepaprastoji padėtis įvedama dėl precedento neturinčiu mastu sutelktų Rusijos ir Baltarusijos pajėgų, kurios vykdo karinę agresiją prieš kaimynystėje esančią Ukrainos valstybę.

Dokumente taip pat pažymima, kad Rusijos karas prieš Ukrainą sukėlė humanitarinę bei pabėgėlių krizę, taip pat grasina NATO, Europos Sąjungos ir kitų Europos valstybių saugumui ir kelia grėsmę Lietuvos saugumui.

„Dėl galimų hibridinių atakų ir įvairiausio pobūdžio provokacijų visuomenės rimčiai kyla grėsmė, kurios neįmanoma pašalinti nepanaudojus Konstitucijoje ir Nepaprastosios padėties įstatyme numatyto naudojimosi nurodytomis teisėmis ir laisvėmis proporcingo apribojimo ir netaikant konkrečių nepaprastųjų priemonių“, – sakoma projekte.

Pagal projektą, toliau galiotų draudimas Lietuvoje retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos televizijų programas, draudžiami susirinkimai Rusijos karui prieš Ukrainą palaikyti, veiktų kiti ribojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
O kiek tai kainuoja para tos padeties ir kas uz tai moka,PO TOKIU PADECIU VIS MILIJONIERIU DAUGEJA,prie konteineriu taipogiai dar greiciau daugeja.KUR DINGO GARSUSIS POSAKIS susiverzkim dirzus

Jeigu simas pratęs

Jeigu simas pratęs portretas
vadinasi ten VISI idiotai, šižofrenikai, kremliaus parišti kgbistai. Kiekvienas pajacas su kompromatu koncstervatorijos rankose.

Kada techies isdavikus

Kada techies isdavikus portretas
Teisite tokius kaip Lendzberg ir Simonyte?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių