Premjeras S. Skvernelis serga vėžiu

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė, kad serga pirminės stadijos limfoma – kraujo sistemos vėžiu, bet tikisi pasveikti po gydymo rugsėjį ir spalį.

Diagnozę nustatė per operaciją

S. Skvernelis teigė, kad jam buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai per sveikatos patikrinimą po šiemet gegužę vykusių prezidento rinkimų, kur premjeras dalyvavo kaip valdančiųjų „valstiečių“ kandidatas.

„Deja, tik chirurginės operacijos metu buvo įmanoma nustatyti diagnozę“, – kalbėjo premjeras.

Vienas šalies vadovų tvirtino, kad rugsėjį ir spalį gydymo ciklai turėtų būti pabaigti, po jų gydytojai tikisi visiško pasveikimo.

„To tikiuosi ir aš“, – sakė S. Skvernelis.

Prezidentas Gitanas Nausėda sudarė galimybę S. Skverneliui dėl sveikatos priežasčių esant poreikiui nebūti darbe iki spalio 4 dienos.

Galiu būti geru pavyzdžiu – tikrinkitės, nors ir jaučiatės puikiai. Aš visą laiką jaučiausi puikiai ir dabar jaučiuosi puikiai, ir prieš operaciją jaučiausi puikiai.

Pagal šalies vadovo dekretą, ministrą pirmininką šiuo laikotarpiu pavaduos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Jaučiasi darbingas

Premjeras sakė, kad jaučiasi darbingas, tačiau nebūti darbe teks dėl medicininių procedūrų. Po jų S. Skverneliui rekomenduojama nebūti arti žmonių dėl infekcijos pavojaus.

„Tai vienintelis trukdis, kuris gali apsunkinti kažkokį bendravimą, visa kita: posėdžiai vyksta, susitikimai vyksta, užsienio svečiai suplanuoti yra“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Kol kas tikrai galiu pasakyti, kad aš bent nieko nejaučiu, kad kažkas darbingume pasikeitė“, – pridūrė jis.

Šią savaitę ministras pirmininkas buvo pasiėmęs kelias nedarbingumo dienas – pirmadienį ir antradienį.


Ministras pirmininkas sakė, kad limfoma kasmet diagnozuojama keliolikai tūkstančių Lietuvos gyventojų, ir paragino žmones tikrintis sveikatą.

„Galiu būti geru pavyzdžiu – tikrinkitės, nors ir jaučiatės puikiai. Aš visą laiką jaučiausi puikiai ir dabar jaučiuosi puikiai, ir prieš operaciją jaučiausi puikiai“, – teigė premjeras.

R. Karbauskis palinkėjo greičiau pasveikti

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad premjero sveikatos būklė nedaro įtakos „valstiečių“ partijos kitų metų Seimo rinkimų planams bei palinkėjo Vyriausybės vadovui greito sveikimo.

„Manau, kad kiekvienas žmogus turi teisę sirgti, gydytis, ir, manau, kad tai yra niekaip nesusiję su LVŽS planais Seimo rinkimams“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis dar prieš pat S. Skverneliui viešai atskleidžiant, kad serga limfoma.

„Valstiečių“ pirmininkas išreiškė viltį, kad premjeras labai greitai pasveiks.

„Aš tikiuosi, kad labai greitai jis pasveiks, ir atitinkamai mes kartu galvosime apie tai, kokie yra pirmiausia mūsų įsipareigojimai, kuriuos vykdome kasdieną Lietuvos žmonėms, o rinkimai ateis, jie dar labai toli“, – sakė R. Karbauskis.

„Palinkėkime jam greičiau pasveikti, kaip ir visiems kitiems, kurie serga“, – pridūrė LVŽS lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Vezi gavo del savo kelio li kiu atkritimo

ne daunas

ne daunas portretas
Iš kur čia tiek Delfi komentatorių prisiveisė?

Sakau:

Sakau: portretas
Premjerui Ministrui nėra jokios ligos. Mažmožis. Nekliudykit dirbt. Nutilkit. Nė amo. Eikit tirtis kraujo,
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių