S. Skvernelis: R. Karbauskio sprendimas trauktis iš Seimo – drąsus ir principingas

  • Teksto dydis:

„Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio sprendimas trauktis iš Seimo yra drąsus ir principingas, sako kadenciją baigiantis premjeras, „valstiečių“ frakcijos Seimo narys Saulius Skvernelis.

„Suprantu ir gerbiu Ramūno Karbauskio sprendimą trauktis iš Seimo. Tai drąsus ir principingas sprendimas“, – feisbuke teigia S. Skvernelis.

Jis teigia, kad tai signalas valdantiesiems, jog „egzistuoja ribos, kurių peržengti demokratinėje valstybėje nevalia niekam“.

Pasak S. Skvernelio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) siekiama išstumti iš visų parlamentinių formatų, o Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kalbos apie pagarbą ir dialogą tebuvo „tik gražiai supakuotas melas“.

„Nuoširdžiai atsiprašau rinkėjų, kad juo patikėjome ir palaikėme jos kandidatūrą. Šiandien aišku, kad turime ieškoti alternatyvių kelių tinkamam rinkėjų atstovavimui“, – rašo S. Skvernelis.

Suprantu ir gerbiu Ramūno Karbauskio sprendimą trauktis iš Seimo. Tai drąsus ir principingas sprendimas.

Pasak jo, frakcija naudosis visomis galimomis priemonėmis, kad galėtų vykdyti parlamentinę kontrolę ir priežiūrą ir žada asmeniškai telkti šiam darbui opoziciją.

„Kol kas vis dar turiu vykdyti laikinojo Ministro pirmininko pareigas. Tačiau tikrai noriu kuo greičiau perduoti jas naujajai premjerei ir įsilieti į parlamentinį darbą. Būsiu aktyvus ir imsiuosi lyderystės Seime. Telksiu opoziciją ir neleisiu, kad būtų pažeidinėjami pamatiniai demokratiniai principai“,– rašo S. Skvernelis.

A. Širinskienė pripažįsta: sprendimas nustebino

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė teigia, kad „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio sprendimas atsisakyti Seimo nario mandato yra išmintingas. Politikė teigia, kad R. Karbauskis ir toliau atstovaus savo rinkėjus turėdamas tamprų ryšį su šešėline Vyriausybe ir Seimo LVŽS frakcija. Visgi parlamentarė pripažįsta, kad R. Karbauskio sprendimas trauktis iš Seimo „valstiečių“ frakcijos narius gerokai nustebino.

„Aš manyčiau, kad tai tikrai yra išmintingas sprendimas matant tą kontekstą, kuris yra, ir kokį teisių pažeidimą patiria opozicija. Tai, viena vertus, yra ir protesto žingsnis, antra vertus, tai yra žingsnis, kuris ponui R. Karbauskiui atveria galimybes dirbti, išliekant aktyviu politikoje“, – Eltai teigė A. Širinskinė.

Aš manyčiau, kad tai tikrai yra išmintingas sprendimas matant tą kontekstą, kuris yra, ir kokį teisių pažeidimą patiria opozicija.

„Valstiečių“ atstovė akcentuoja, kad pasitraukus iš Seimo R. Karbauskiui atsiveria galimybės daugiau laiko skirti savivaldos rinkimams, partijos politikos stiprinimui regionuose ir kitiems dalykams, kuriems iki šiol trūkdavo laiko. Ji taip pat tikina, kad R. Karbauskis savo rinkėjus planuoja aktyviai atstovauti prisidėdamas ir prie šešėlinės Vyriausybės programos rengimo, toliau palaikydamas tamprų ryšį su Seimo frakcija.

„Rinkėjus atstovauti jis galės kitais būdais, kitomis formomis. Be abejo, kad jis, kaip partijos pirmininkas turės labai tamprų ryšį su šešėline Vyriausybe, su Seimo frakcija, tai šiuo atveju jo visos galimybės dirbti Lietuvos žmonėms išlieka ir aš sakyčiau, kad jų netgi atsiranda daugiau“, – sakė ji.

Visgi A. Širinskienė neslepia, kad partijos pirmininko sprendimas atsisakyti Seimo nario mandato gerokai nustebino frakcijos narius.

„Žinoma, frakcijos narius tai tikrai gerokai nustebino, to negalime slėpti. Bet, manau, kad kolegos puikiai supranta, kad tokie politiniai sprendimai ilgalaikėje perspektyvoje bus partijos veiklai ir pačiai partijai, ir Lietuvos žmonėms naudingi“, – sakė A. Širinskienė.

Politikė taip pat tikina, kad toks sprendimas tikrai nėra nulemtas R. Karbauskio nemokėjimo susitaikyti su pralaimėjimu Seimo rinkimuose.

Seimas šią savaitę tvirtindamas parlamento vadovo pavaduotojus atmetė „valstiečių“ pasiūlytos A. Norkienės kandidatūrą. Visi kiti pasiūlyti vicepirmininkai, tiek nuo valdančiųjų, tiek nuo opozicijos, buvo patvirtinti.

Atmetus A. Norkienės kandidatūrą, Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen pateikė opozicinių socialdemokratų atstovą Julių Sabatauską. Per pirmąjį posėdį buvo išrinktas vicepirmininkas nuo opozicijos, „darbiečių“ atstovas Andrius Mazuronis.

Be savo atstovo Seimo vadovybėje likę „valstiečiai“ žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl to, kad didelė politinė grupė atsidūrė blogesnėje padėtyje nei maža grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai

Gerai portretas
Jog per Zalgirio musi lietuviai neturejo tokiu vadu, ryskiai butu prapyle kryziuociams, butu mate tik dulkes is po kanopu nuo begancio karzygio didvyrio.

deinis

deinis portretas
Aš senas bet nejūrininkas gailiuosi to ,kad atėjas į seimą kitas ims pinigus ,ko nedarė Karbauskis ,ar begalės begalės kovoti su neteisybėmis ,nesuprantu kas nurodinėja Čmilytei ką paskirti pavaduotojų ką ne ,pati to negalėjo daryti ,juk Karbauskis pasiūlė žinoma žmogų iš savo pavaduotojų ,ką Šmilytė žino apie tą asmenį ,nuo pirmūjų dienų nesusipratimai okur darbas Lietuvai ar atėjo į seimą tik algos pasiimti ,belieka kreiptis į GIEROY ir nusiraminti ,padeda.

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
KARBAUSKIS - ŠAUNUOLIS!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių