S. Skvernelis paskelbs, ar ves „valstiečių“ sąrašą rinkimuose

Premjeras Saulius Skvernelis žada Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdyje paskelbti sprendimą, ar ves „valstiečių“ sąrašą Seimo rinkimuose.

Anksčiau kovo 6-ąją numatytas LVŽS tarybos posėdis buvo atidėtas dėl koronaviruso grėsmės, kita data kol kas nepaskirta.

„Kada Ingrida (Šimonytė – BNS) pasakė sprendimą, dabar yra toks noras padebatuoti, kadangi sėkmingi buvo debatai prezidento rinkimuose. Sprendimus padarysiu, kada bus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos tarybos posėdis, apsitarsime ir sprendimus priimsime kartu“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Parlamentarės Ingridos Šimonytės sprendimą vesti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašą Seimo rinkimuose jis pavadino gerbtinu. Jo vertinimu, ji būtų geresnė kandidatė vadovauti Vyriausybei nei konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Kalbant pagal dalykines, profesines savybes, tai jei man reikėtų rinktis, manau, kad apie valstybės, Vyriausybės patikimumą, yra nesulyginami politikai – Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis“, – sakė jis.

S. Skvernelio atsakymo iki LVŽS tarybos posėdžio laukia ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

R. Karbauskis: sprendimas greičiausiai bus teigiamas

Pats R. Karbauskis BNS sakė, jog LVŽS posėdis vyks, kai Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centras atšauks rekomendaciją nerengti masinių renginių ir tikisi, kad tai įvyks per mėnesį.

Tačiau, anot jo, S. Skvernelis nebūtinai turi laukti posėdžio.

„Bet kada gali būti taip. Suprantu iš Sauliaus, kad jo pagrindinė apsisprendimo priežastis buvo sveikata. Sveikata yra gera, konstatuota, kad ta lyga yra išgydyta, ir, kiek žinau, nėra priežasčių, kodėl jis neturėtų sutikti. Kaip suprantu, tas atsakymas bus bet kokiu atveju teigiamas“, – BNS tvirtino R. Karbauskis.

Premjeras anksčiau yra sakęs, kad apsisprendęs likti politikoje, joje dalyvaus su „valstiečiais“.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir visi,

Ir visi, portretas
užgniaužę kvapą, laukia.... laukia.... laukia...

Ribotam vartojimui

Ribotam vartojimui portretas
Dar varžosi, kelia sau "reitingus" kaip davatka, pakol sutiks... O, kad nori - 100 %!

Estakada

Estakada portretas
Pabaigs kelią asfaltuot, atsistos prie greiderio, kaip kažkada prie nebaigtos esrakados ir PASKELBS: VEEEESIU kolūkiečius į šviesų Naisių rojų...Visi net apsiašaros.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių