R. Masiuliui prakalbus apie teismą, R. Karbauskis apsidžiaugė

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis sureagavo į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teiginius, kad jis, būdamas ministru, apvogė valstybę. Kaip skelbia LRT radijas, R. Masiulis dėl šių teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.

R. Masiulis LRT radijui teigė, kad pinigai buvo ne tik panaudojami, bet ir sutaupomi.

„Ponas Karbauskis žodžių kažkaip nevertina nei faktine, nei teismine prasme. Kaltinti žmogų tuo, ko jis nepadarė, mūsų valstybėje negalima. Įsisavinimas lėšų, kaip ir kiekvienais metais, vyksta dėsningai ir planuotai. Metų gale 30 mln. eurų persikels į kitus metus, ir čia, kas yra svarbu, nė vienas centas neprapuls. Neteisybė, kad nepanaudota. Visos tos lėšos, kurios liečia 2017–2018 metus, yra panaudotos, nė vienas centas neprapuolė, tik sumokamos sąskaitos ne visada iki kalendorinių metų galo, bet pinigai neprapuls, pinigai jau yra kontraktuoti“, – LRT radijo laidoje „Svarbus pokalbis“ sakė R. Masiulis.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį tvirtino, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis apvogė valstybę. Pasak politiko, eksministrui nesugebant tinkamai eiti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė 160 mln. eurų nepanaudotų lėšų suma, skirta kelių tvarkymui. Savo ruožtu R. Masiulis tvirtina, kad tokie teiginiai yra tiesiog melas.

R. Karbauskis: aš labai džiaugčiausi

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis džiaugtųsi, jei buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis dėl jo teiginių kreiptųsi į teismą. Pasak R. Karbauskio, jis gaus galimybę viešai teismui išdėstyti apie R. Masiulio nesugebėjimą kontroliuoti ministerijos.

„Aš labai džiaugsiuosi, jei R. Masiulis mane paduos į teismą, nes teisme galėsiu jį nustebinti. Galėsiu išdėstyti labai daug dalykų, ne tik su keliais susijusių, bet ir su geležinkeliais, ir daugeliu kitų dalykų“, – Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Aš labai džiaugsiuosi, jei R. Masiulis mane paduos į teismą, nes teisme galėsiu jį nustebinti.

„Jis visiškai nekontroliavo padėties, dėl to yra didelis atsilikimas kelių asfaltavime, kelių priežiūroje. Jo sprendimai, kuriais jis mus įtikinėjo prieš keletą metų, dėl kelių priežiūros įmonių jungimo davė visiškai neigiamą rezultatą“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis taip pat sako, kad į viešumą R. Masiulis per žiniasklaidą patenka labai lengvai.

„Ministras viešųjų ryšių prasme puikiai dirbo. Aš noriu priminti, kada R. Masiulis pareiškė viešai tokią nesąmonę, kad neva aš kerštauju, todėl jis buvo pašalintas iš ministro posto. Nė vienas iš jūsų (žiniasklaidos. – ELTA) man nepaskambinote, tai labai keista. Kuomet žmogus sako vieną nuomonę, kažkas sako kitą. Teisingai? Kodėl nepaskambinote? Gal reikėtų paklausti jūsų redaktorių. Pinigai, kuriais buvo maitinamos žiniasklaidos priemonės iš Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių įmonių, matyt, davė tam tikrą efektą. Dar iki šiol jaučiu – tai, ką sako R. Masiulis, patenka labai lengvai į viešumą, o tai, ką sakome mes ir bandome pateikti, labai sunkiai prasimuša. Jeigu bus teismo procesas, viskas bus viešinama vienodai“, – teigė jis.

ELTA primena, kad  „Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis trečiadienį tvirtino, kad buvęs susisiekimo ministras R. Masiulis apvogė valstybę. Pasak politiko, eksministrui nesugebant tinkamai eiti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė 160 mln. eurų nepanaudotų lėšų suma, skirta kelių tvarkymui. Savo ruožtu R. Masiulis tvirtina, kad tokie teiginiai yra tiesiog melas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Roma

Roma portretas
Masiulis yra tik įrankis kažkieno rankoje. Ir kodėl jis leidžia, kad juo manipuliuotų?

Rena

Rena portretas
Niekas taip valstybės neapvagia kaip karbauskis nei mokesčių moka nieko. Observatorija perka, tai iš kur tiek pajamų, mokėk mokesčius, nevagink kitų, pats vagys

anupras

anupras portretas
Karbauski, ar tik neteks nerti į krūmus?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių