R. Karbauskis nejuokavo: jau pateikė prašymą VRK trauktis iš Seimo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienio pavakarę gavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio prašymą nutraukti jo Seimo nario įgaliojimus.

„Komisija gavo pono Ramūno Karbauskio pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo ir artimiausiame komisijos posėdyje, kurį planuojame antradienį, šį klausimą spręsime“, – BNS sakė VRK vadovė Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, R. Karbauskis turės perskaityti pareiškimą per komisijos posėdį, tuomet jam VRK sprendimu būtų panaikintas mandatas.

„Atsiradus laisvai vietai, mandatą suteiktume kitam eilėje esančiam kandidatui, pirmam už brūkšnio, tai būtų Asta Kubilienė“, – sakė L. Matjošaitytė.

„Valstiečių“ vadovas R. Karbauskis ketvirtadienį paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato, protestuodamas prieš naujosios valdžios veiksmus skirstant pozicijas parlamente.

„Kadangi suprantu, kad viena iš problemų, kodėl pozicija negali nusileisti ir atstatyti demokratijos, yra mano asmenyje, aš ir šitą problemą panaikinsiu, kad valdančioji dauguma galėtų nusileisti ir mūsų frakcijai sudaryti galimybes pilnai dirbti Seime. Mano sprendimas yra pasitraukti iš Seimo“, – ketvirtadienį po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

 

 

Anot R. Karbauskio, jam pasitraukus derybos dėl pozicijų Seime turėtų prasidėti iš naujo ir anksčiau atmesta „valstietės“ Aušrinės Norkienės kandidatūra iš naujo teikiama į Seimo vicepirmininkes.

Klausiamas, ar yra aplinkybių, dėl kurių jis pakeistų savo sprendimą atsisakyti mandato, R. Karbauskis teigė, jog tą padarytų, jei valdantieji paprašytų likti Seime.

Spaudos konferencijoje dalyvavę „valstiečių“ frakcijos nariai šį pasakymą sutiko juoku.

„Viena aplinkybė galėtų pakeisti, jei Seimo dauguma paprašytų manęs to nedaryti. Aš antradienį kreipsiuosi į VRK su pareiškimu, jie turi laiko iki antradienio, jei nori, kad likčiau Seime, bet visi čia juokiasi ir aš galiu juoktis“, – sakė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis/M. Morkevičiaus (ELTOS nuotr.)

Seimas šią savaitę tvirtindamas parlamento vadovo pavaduotojus atmetė „valstiečių“ pasiūlytos A. Norkienės kandidatūrą. Visi kiti pasiūlyti vicepirmininkai, tiek nuo valdančiųjų, tiek nuo opozicijos, buvo patvirtinti.

Atmetus A. Norkienės kandidatūrą, Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen pateikė opozicinių socialdemokratų atstovą Julių Sabatauską. Per pirmąjį posėdį buvo išrinktas vicepirmininkas nuo opozicijos, „darbiečių“ atstovas Andrius Mazuronis.

Be savo atstovo Seimo vadovybėje likę „valstiečiai“ žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl to, kad didelė politinė grupė atsidūrė blogesnėje padėtyje nei maža grupė.

Tarp opozicinių frakcijų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi 32 atstovus parlamente, Socialdemokratų partija – 12, Darbo partija – dešimt.

Atsiradus laisvai vietai, mandatą suteiktume kitam eilėje esančiam kandidatui, pirmam už brūkšnio, tai būtų Asta Kubilienė.

R. Karbauskis į Seimą išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu. Pirma po brūkšnio partijos rinkimų sąraše yra buvusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

„Vilmorus“ rugsėjo apklausos duomenimis, R. Karbauskį palankiai vertino 29,2 proc. apklaustųjų, nepalankiai – 50,4 procentų.

Praėjusią kadenciją didžiausia valdančiąją frakciją turėjusių „valstiečių“ vadovas buvo frakcijos seniūnas ir Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

Asta Kubilienė (O. Posaškovos / Seimo kanceliarijos nuotr.)

R. Karbauskis buvo 1996–2000, 2000–2004 metų ir 2016–2020 metų Seimo kadencijų parlamentaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ž. Valstiečių Beretininkė portretas
Cha , žodžio vyras , taip sakant -----jau tris kartus išvertė Pranckietį , jau garantavo kad Skvernelis prezidentu bus , melavo dėl Gretos Kildišienės džipo , jau jau jau .....Atsiims prašymą , kai pasimaivys ;)

gedos apraiska i kolukio laukus ir tai pergerai

gedos apraiska  i kolukio laukus ir tai pergerai portretas
Aciu Dievui ! Vienu grabaliotoju po moteru sijonais --feee] jau bus maziau ,,Nes ne dirbo -o graibe mergeles fu ,,adios ,kvaily!

Faktai

Faktai portretas
R.Karbauskis dėl rusiškų trąšų, savo laiku, balsavo prieš Lietuvos stojimą į NATO, prieš skalūnų dujas, prieš Hitači reaktorių. Todėl "Ramūnas Karbauskis" yra visiškai akivaizdi Kremliaus gangsterių tampoma marionetė. Būtina baudžiamoji byla dėl žalos atlyginimo ir kolūkinio milijonieriaus užgrobtos 30 tūkst. ha dirbamos žemės baudžiamoji nacionalizacija.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių