R. Karbauskio žygis prieš propagandą – rinkimų kampanijos pradžia?

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako sieksiąs į tikrąjį žinojimą atvesti šalies žmones, kuriuos suklaidino tendencinga „antivalstietiška“ propaganda.

Tam, kad šis užmojis būtų  realizuotas, o visuomenė įtikinta, jog valdantieji per valdžioje praleistus metus darė gerai, o ne blogai, politikas žada atsisakyti pareigybių parlamente ir patraukti į Lietuvos regionus. Politologai teigia, kad tai ne kas kita, o ankstyva rinkimų kampanijos pradžia. Tačiau opozicinių jėgų ir tiesioginių „valstiečių“ konkurentų vyksiančiuose Seimo rinkimuose paskelbta LVŽS lyderio misija, panašu, kad nejaudina. Jų nuomone, R. Karbauskis, pasišovęs surengti žygį prieš „antivalstietišką“ propagandą šalies regionuose, greičiausiai atitrūko nuo realybės ir pridarys tik dar daugiau problemų sau ir savo vedamai partijai.

Pasiraukimas iš postų – LVŽS žygio per Lietuvą pradžia

R. Karbauskis, deklaravęs, kad ketina atsisakyti LVŽS frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko postų, sukėlė diskusijas ir nuostabą reiškiančias politikų bei apžvalgininkų reakcijas. Gausiausios valdančiosios partijos Seime vedlys ne kartą viešai aiškino, kad kitaip elgtis negalįs, kad pasitraukimas iš postų nėra atsitraukimas dėl baimės. Priešingai – kad tai ryžtingos, galbūt net žūtbūtinės kovos su valstybę apiplėšti siekiančiomis jėgomis pavyzdys.

R. Karbauskis teigia matąs ir kitą priešą, su kuriuo reikia kovoti – tai „antivalstietiška“ ir blogą nuomonę apie valdančiuosius formuojanti propaganda.

Politiko teigimu, Lietuvos žmonių nuteikimas prieš valdžios sprendimus yra sistemingas ir tendencingas. Visuomenė, pasak jo, mananti, kad valdžia per pastaruosius trejus metus nieko gero nepadarė ar padarė per mažai – yra tiesiog apgauta ir suklaidinta. Nepasitiki R. Karbauskis ir visuomenės nuomonę tiriančių apklausų bendrovių reitingais, skelbiančiais tiek jo paties, tiek jo vedamos partijos populiarumo mažėjimą.

„Kai mes darome savo apklausas, tai mūsų būna kitokie nei viešai skelbiama rezultatai. Kartais tiesiog atrodo, kad tai dalis propagandos. Propaganda siekiama parodyti, kad mes esame nevykėliai, kad mes nieko nesugebame“, – Eltai aiškino R. Karbauskis. Politikas pabrėžė, kad dėl sisteminio propagandinio klaidinimo visuomenė daug ko nežino.

Propaganda siekiama parodyti, kad mes esame nevykėliai, kad mes nieko nesugebame.

„Išeina taip, kad žmonės net nežino, pavyzdžiui, apie „Sodros“ situaciją, kad šiuo metu vietoj buvusių skolų yra milžiniški rezervai. Labai daug dalykų, kurių žmonės nežino – to yra visose srityse“, – tikino R. Karbauskis.

Su visuomenę suklaidinusia ir, pasak jo, realybės, kurioje valdantieji pasiekė didelių dalykų, pamatyti neleidžiančia propaganda galima kovoti tik vienu būdu – keliauti į regionus ir žmonėms gyvai paaiškinti, kaip viskas yra iš tikrųjų.

„Mums, mūsų vienmandatininkams, būtinai reikia surasti laiko apvažiuoti maksimalų skaičių žmonių ir tokiu būdu atremti propagandą, kuri pilasi mūsų atžvilgiu (...). Mūsų atveju viskas labai aišku – mes turime pasiekti žmones. Kitų priemonių mes nebeturime“, – pabrėžė „valstiečių“ lyderis.

Teigia, kad šalies senjorai suklaidinti propagandos

Norėdamas geriau perteikti situaciją, apie kurią kalba, ir pavyzdžiu iliustruoti tai, kaip propaganda geba iškreipti realybę, R. Karbauskis papasakojo vieną socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui nutikusią istoriją. Pasak jo, kartą prie ministro priėjusi pensininkė šį sukritikavo. Senyvo amžiaus moteris, pasakojo R. Karbauskis, ministrą pavadino blogu žmogumi, nes šis, pasak jos, pensijas sugebėjo pakelti vos 3 eurais.

L. Kukuraitis tuomet, anot R. Karbauskio, paraginęs senjorę išvesti skirtumą tarp to, kokią ji gavo pensiją anksčiau, ir kokią gauna dabar.

„Močiute, o jūs bandėte atimti vieną iš kito skaičius, kad tai (skirtumas – ELTA) yra 30 eurų, o ne 3“, – perpasakojo L. Kukuraičio pensininkei adresuotą klausimą R. Karbauskis.

Man užtektų 5 minučių senjorų auditorijai pasakyti informaciją, apie tai, kokia neteisinga propaganda yra mūsų atžvilgiu.

Pasak jo, paraginta matematiškai įvertinti, kiek iš tikrųjų šiai valdančiajai daugumai valdant kilo jos pensija, senjorė, ministrui pripažinusi, kad jos suvokimas šiuo klausimu buvo paremtas ne matematine logika, bet tuo, kas buvo kalbama televizijos eteryje.  

„Ar suprantate, kas yra propaganda – kai žmogus net nebesupranta, net nebegali patikėti tuo, kas realiai vyksta, kad realiai padidėjo 30 eurų, o ji mano, kad 3, nes taip sakė per televiziją“, – apibendrino R. Karbauskis.

Politikas neabejojo, kad suklaidintus ir melo atmosferoje gyvenančius pensininkus galėtų vos per 5 minutes ištraukti iš propagandinio burbulo ir juos įtikini, kad visa tai, ką jie girdi blogai apie dabartinę valdžią, yra tiesiog netiesa.

„Man užtektų 5 minučių senjorų auditorijai pasakyti informaciją, apie tai, kokia neteisinga propaganda yra mūsų atžvilgiu“, – tvirtino jis, pabrėždamas planuojamų kelionių po Lietuvos regionus svarbą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAIMIETE

KAIMIETE portretas
REKLAMUOS PIGIA SALIETRA

Emmai Baron

Emmai Baron portretas
Pasiųsk tą merginą Karbauskiui - atsilygins pakviesdamas dirbti Seime paprastute sekretute.

Lietuvos GYVENTOJAI turi ž i n o t i- TIESĄ,

Lietuvos GYVENTOJAI turi  ž i n o t i- TIESĄ, portretas
kokią MILŽINIŠKĄ žalą/1,9 milijardo eurų/ konservatoriai kartu su GRYBAUSKAITE padarė Lietuvos gyventojams 2009 metais n u s i k a l s t a m a i imdami paskolą iš JAV PRIVATAUS BANKO, kai tuo metu g a l ė j o paimti paskolą iš TVF su TRIS k a r t us mažesnėmis palūkanomis.--LATVIAI tuo metu nei PENSIJŲ nemažino ir paskolai pasinaudojo TVF paslaugomis su TRIS kartus MAŽESNĖMIS palūkanomis.--JEIGU konservatoriai g r ą ž n t ų permokėtas palūkanas 1,9 milijardo, Lietuvoje d a b a r t i n i s PRAGYVENIMO lygis g e r o k a i viršytų ESTIJOS.--- MATOME KONSERVATORIŲ tik v i e n ą atveją, kokia MILŽINIŠKA suma APIPLĖŠĖ gyventojus; o kur dar Š I M T A I milijonų eurų padaryta ŽALA ,s t a t a n t KLAIPĖDOS DUJŲ terminalą, bei ruošiantis r e k o n s t r u o t i VISAGINO AE.---TIKSU išvengti panašių nusikaltimų-- akivaizdžiai NESĄŽINNGI s a v a n a u d ž a i KONSERVATORIAI --- NETURI būti renkami į seimą.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių