Prezidentas Armėnijos lietuviams: veikdami išvien esame didelė jėga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pradėjo oficialų vizitą Armėnijoje ir ketvirtadienio vakarą susitiko su Armėnijos lietuvių bendruomene.

Susitikime šalies vadovas teigė, kad tvirtas ryšys su diaspora yra vienas pagrindinių Lietuvos valstybės prioritetų.

„Lietuvių diasporos paramą jautėme kovoje dėl Lietuvos nepriklausomybės ir stiprinant demokratines vertybes, reikia diasporos paramos Lietuvai ir dabar, kai kovojame su nedemokratinių valstybių keliamais iššūkiais, hibridinėmis atakomis, propagandinėmis kampanijomis prieš Lietuvos valstybingumą", - Jerevane sakė prezidentas.

Susitikime su Armėnijos lietuviais prezidentas teigė, kad šiandieninių saugumo grėsmių akivaizdoje ypač svarbu branginti ir puoselėti mūsų tautą vienijančią kalbą ir tradicijas, dalyvauti kuriant mūsų Tėvynės ateitį.

G. Nausėda susitikime įteikė valstybės apdovanojimą žinomam Armėnijos literatūros kritikui, vertėjui ir rašytojui Feliksui Bakhchinyanui. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi F. Bakhchinyanas apdovanotas už Lietuvos ir Armėnijos kultūros ryšių stiprinimą, lietuvių literatūros klasikų kūrinių – Kristijono Donelaičio „Metų", Antano Baranausko „Anykščių šilelio", Maironio „Pavasario balsų", Jono Biliūno „Laimės žiburio", Juozo Grušo antologijos „Laimingasis - tai aš", Sigito Gedos rinkinio „Varnėnas po mėnuliu" - vertimus į armėnų kalbą.

Armėnijos lietuvių bendruomenė įkurta 2017 metais. Bendruomenės nariai inicijuoja įvairius renginius, bendradarbiauja su vietos švietimo, sporto, kultūros ir meno įstaigomis bei veikėjais. Jerevane veikia bendruomenės įsteigta lituanistinė mokykla.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių