Patvirtinti Varėnos, Ignalinos, Šalčininkų, Rokiškio, Vilkaviškio rajonų vicemerai

Penktadienį buvo patvirtinti Varėnos, Ignalinos, Šalčininkų, Rokiškio, Vilkaviškio, Zarasų rajonų vicemerai. 

Varėnoje patvirtintas ligšiolinis vicemeras

Varėnoje penktadienį vicemeru patvirtintas iki šiol šias pareigas ėjęs konservatorius Giedrius Samulevičius, administracijos direktoriumi liks Alvydas Verbicas.

Perrinktas savivaldybės vadovas Algis Kašėta BNS sakė, kad jo komiteto atstovas A. Verbickas oficialiai bus patvirtintas artimiausiame posėdyje, nes penktadienį nespėta gauti reikiamos pažymos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Buvęs liberalas A. Kašėta rinkimuose dalyvavo su komitetu „Drauge su jumis“ ir užsitikrino 12 mandatų – iš viso taryboje yra 25 politikai.

Su mero komanda valdančiojoje daugumoje bus trys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai bei du socialdarbiečiai.

Ignalinos vicemeru tapo „darbietis“ M. Žymantas

Ignalinos vicemeru penktadienį tapo „darbietis“, buvęs Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos vadovas Manfredas Žymantas.

Meras Justas Rasikas BNS sakė, kad administracijos vadovybės taryba per pirmą posėdį nespėjo patvirtinti, nes negavo pažymų iš specialiųjų tarnybų.

Tris narius turintis mero komitetas „Petys į petį vardan Ignalinos krašto“ koaliciją sudarys su šešiais socialdemokratais, konservatoriais ir „darbiečiais“ ir iš viso vienys 11 politikų iš 21. Tikimasi, kad prie valdančiųjų prisidės ir vienas „tvarkietis“.

Opozicijoje lieka devyni „valstiečiai“.

Šalčininkų rajono vicemerė – B. Petkevič

Šalčininkų rajono savivaldybės vicemere penktadienį patvirtinta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė Beata Petkevič, iki šiol ėjusi administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Kaip BNS patvirtino perrinktas LLRA-KŠS meras Zdislavas Palevičius, naujoji vicemerė pakeitė šiose pareigose iki šiol buvusią Jadvygą Sinkevič, ji taip pat perrinkta į tarybą.

Taryba taip pat iš naujo administracijos direktoriumi patvirtino Josifą Rybaką, iki šiol vadovavusį administracijai.

Šalčininkų rajono savivaldybės taryboje LLRA–KŠS su Rusų aljansų turi 20 mandatų iš 25, opozicijoje liko trys „darbiečiai“ ir du socialdemokratai.

Rokiškio rajono vicemeru išrinktas T. Barauskas

Rokiškio rajono savivaldybės taryba penktadienį vicemeru paskyrė socialdemokratą Tadą Barauską, administracijos direktoriumi taps konservatorius Andrius Burnickas.

Su visuomeniniu komitetu rinkimus laimėjęs meras Ramūnas Godeliauskas BNS sakė, kad T. Barauskas pareigas pradės eiti nuo gegužės 2-osios, tuo metu A. Burnickas į pareigas bus paskirtas gavus reikiamas specialiųjų tarnybų pažymas.

A. Burnickas yra išrinktas į tarybą, todėl dar turės atsisakyti mandato.

Valdančiąją koaliciją Rokiškyje sudarys 14 politikų: po keturis mero komiteto, socialdemokratų ir konservatorių atstovus bei du „darbiečiai“.

Iš viso Rokiškio savivaldybės taryboje yra 25 nariai.

Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemeras –  B. Marčiukonis

Vilkaviškio rajono savivaldybės taryba penktadienį vicemeru patvirtino „valstietį“ Bernardą Marčiukonį.

Jis į tarybą pateko jo partijos kolegai Valentinui Gražuliui atsisakius mandato dėl nesuderinamų pareigų savivaldybės įmonėje „Vilkaviškio komunalinis ūkis“.

Kaip BNS sakė meras socialdemokratas Algirdas Neiberka, valdančioji koalicija sudaryta tarp jo 12 atstovaujamų socialdemokratų ir trijų „valstiečių“. Iš viso taryboje yra 25 politikai.

Meras taip pat patvirtino, kad artimiausiuose posėdžiuose į pareigas bus teikiami ligšioliniai administracijos vadovai: administracijos direktoriumi siūlomas socialdemokratas Vitas Gavėnas, pavaduotoja – šios partijos atstovė Daiva Riklienė.

Jie yra išrinkti į tarybą, todėl turės atsisakyti mandatų.

Zarasų vicemeru liko A. Abramavičius

Penktadienį Zarasų rajono savivaldybės taryba vicemeru perrinko konservatorių Arnoldą Abramavičių, savivaldybės administracijos direktoriumi vėl paskirtas Benjaminas Sakalauskas.

Kadangi B. Sakalauskas yra laimėjęs ir savivaldybės tarybos nario mandatą, jis turės jo atsisakyti ir administracijos direktoriaus pareigas pradės eiti balandžio 26 dieną, BNS informavo tarybos narys Petras Papovas.

Jo teigimu, Zarasuose valdančiąją koaliciją sudarė 13 tarybos narių iš 21. Į ją įeina keturi koalicijos „Mūsų vienybė ir darbas Zarasų krašto žmonėms“ nariai, jai priklauso ir meras socialdemokratas Nikolajus Gusevas. Taip pat – trys konservatoriai, po du visuomeninio rinkimų komitetas „Kurk Zarasams“ ir „Vieningi Zarasai“ atstovai, po vieną „valstiečių“ ir komiteto „Už Zarasų krašto ateitį!“ atstovą.

Opozicijoje liko keturi liberalai, du „valstiečiai“ ir du komiteto „Švari savivalda“ nariai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių