A. Maldeikienė apie Š. Marčiulionį: visiškas nesusipratimas

Aušra Maldeikienė įvertino naujuosius Lietuvos atstovus į EP. Vienus įvardino kaip patyrusius politikus, kitus – kaip visiškus politikos nesusipratimus.

„Vilija Blinkevičiūtė ir Petras Auštrevičius yra patyrę, tvarkingi politikai, aš, skirtingai nei Lietuvos žiniasklaida, domėjausi jų kalbomis ir kas buvo daroma, tai aš nematau didelių problemų ir jų darbas yra tvarkoje. Rasa Juknevičienė ir Andrius Kubilius yra labai patyrę politikai ir manau, ypatingai A. Kubilius, jie puikiai įsirašys į Europos liaudies partijų ratą ir tikrai ras neblogas pozicijas (...) Ponas Bronis Ropė yra puikus parlamentaras, tikrai nėra jokių problemų su jo buvimu. Jis atstovauja tam tikrą ideologinę poziciją", - teigė A. Maldeikienė.

Tuo tarpu apie Viktorą Uspaskichą bei Šarūną Marčiulionį A. Maldeikienė buvo kardinaliai skirtingos nuomonės.

„Viktoras Uspaskichas kaip iki dabar užsiminėjo joga, tai ir dabar užsiiminės ir čia jo rinkėjų pasirinkimas. Pasirinkti žmogų, kuriam politinė netvarka galvoje. Politikas iš jo, kaip iš A. Maldeikienės krepšininkas. Šarūnas Marčiulionis yra totalus nesusipratimas, jeigu Lietuvos tautai pasiūlytų siųsti A. Maldeikienę žaisti į NBA, ji irgi taip sužaistų (...) Jo nebus, EP sėdės kažkur kampe", - teigė ji.

Politikas iš jo, kaip iš A. Maldeikienės krepšininkas. Šarūnas Marčiulionis yra totalus nesusipratimas, jeigu Lietuvos tautai pasiūlytų siųsti A. Maldeikienę žaisti į NBA, ji irgi taip sužaistų.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.

Į Europos Parlamentą dirbti vyks konservatoriai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas. Taip pat į EP „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija delegavo Valdemarą Tomaševskį, Liberalų sąjūdis - Petrą Auštrevičių, o visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ - Aušrą Maldeikienę.

Pabaigusi dirbti EP žada trauktis iš politikos

 

A. Maldeikienė sakė, kad, matydama visuomenės palaikymą, naujos politinės jėgos nekurs, o pabaigusi europarlamentarės kadenciją, iš politikos planuoja pasitraukti.

Anot jos, jos pažiūros yra aiškios ir ji nesunkiai galėtų suburti naują partiją, tačiau to nedarys.

„Aš negaliu dirbti su žmonėmis, kurie parduos politiką už postą“, - trumpai pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė A. Maldeikienė.

Pasak Seimo narės, ji siekia susitelkti ramiam darbui EP ir toliau politikoje nebedalyvaus.

„Aš daugiau nedalyvausiu jokiuose rinkimuose ir grįšiu po penkerių metų auginti vištų ir rašyti knygų“, - konstatavo politikė.

EP rinkimuose visuomeninis komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ iškovojo vieną mandatą, surinkęs 6,45 proc. rinkėjų balsų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bobule

Bobule portretas
Koks skirtumas,artas arkitas,visi to pacio sieke,ramios,siltoss senatves,kad vistytes augtu pas lape,koks skirtumas,ar mazylis,ar maldeikie ,ar marciulionis.........

natalija

natalija portretas
Rusai ne okupavo o atsieme kryma ir malaciai ten zmones 85% nubalsavo atsiskyrti nuo chacholu brudu tai zmoniu valia ir baikit loti nesamones atsirugs dar jum tie ukrainieciai

JONAS

JONAS portretas
Uztai lietuva neturi geru ekonomistu kaip tokios durnes deste studentam
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių