Lenkijos URM: LLRA dalyvavimas koalicijoje – ne dvišalių santykių klausimas

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministerija antradienį pareiškė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje niekada nebuvo ir nėra Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių klausimas.

Taip pat ministerija antradienį išplatintame pranešime pabrėžia, kad Lenkija nekomentuoja sprendimų, kurie priimti demokratiškai išrinktų kaimyninių šalių valdžios atstovų, ir „nesikiša į jų vidaus reikalus“.

Be to, Lenkijos URM išsakė apgailestavimą dėl „bandymo įtraukti Lenkiją į Lietuvos vidaus politikos žaidimus“.

Kartu pareiškime nurodoma, kad Lenkija tikisi, jog nepaisydama pokyčių valdančiojoje koalicijoje Lietuvos valdžia vykdys tarptautiniuose susitarimuose numatytus įsipareigojimus užtikrinti lenkų tautinės mažumos teisės pagal europinius standartus.

LLRA antradienį pranešė išeinanti iš valdančiosios koalicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
galima pamanyti, kad Lietuvoje lenkai taip engiami ir spaudžiami, kad net ministrai turi paklusti Lenkijos pseudopatrioto tomaševskio nurodymams. Negi p.Neverovičius nesuprato, kad tomaševskis dirba ruskiams ir kad jo cytacka tik "ėjimas žirgu", kad dar labaiu santykiai blogėtų? Visa tomaševskio bėda, kad jam nepavyko išbalansuoti vyriausybės ir seimo (net prieštaraujant paksui), kad baigėsi visų kantrybė šokinėti pagal lenkų kaprizus (manau, kad senai reikėjo mesti lenkų-ruskių akciją už borto), kad net tie, kurie yra lenkai ir kuriems Lietuvoje gera gyventi, suprato, kad tomaševskis (ne Lietuva)darė viską, kad blogintų abiejų valstybių santykius. O šiuo metu pastarieji nesutarimai apskritai eina į antrus planus, nes visiems gresia ruskių invazija, gresia putino teroristų palaikomas karas Ukrainoje ir pan. Todėl, lenkai, įskaitant jų generalissimą tomaševskį, galės kurį laiką patupėti po šluota. žinoma, jis pradės reikštis EP, bet ir EP rūpi kitų kausimų sprendimai.

vii

vii portretas
Lietuvoje yra du juokdariai tai Tamosevskis ir Paksas

aciu panams

aciu panams portretas
o galejo paskelbti kara.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių