Leidimų dirbti su slapta informacija dar negavo penki parlamentarai

Seime liko penki parlamentarai, kurie privalo gauti leidimą dirbti su slapta informacija, bet dar neužpildė klausimynų, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Penki dar neužpildė to klausimyno, jau nebe 13 žmonių, mažėja tas sąrašas. Jis atsiradęs jau yra turbūt prieš keletą mėnesių, bet ir patikrinimo laikas yra užsitęsęs. Raginame ir raginsime iki pabaigos, kol visi pasistengs padaryti. Nėra jokio poveikio priemonių, vienintelis – neduoti susipažinti su dokumentais dirbant komisijose pirmininkais ar specialiose komisijose“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Jis teigia neviešinsiantis, kurie politikai neįvykdė prievolės, remdamasis tuo, kad tai yra jų asmeniniai duomenys.

„Neturiu tokios teisės, tai yra asmeniniai duomenys ir tiek“, – sakė jis.

Seimui vadovauti pradėjęs V.Pranckietis papildė sąrašą parlamentarų, kurie privalo turėti leidimus dirbti su slapta informacija. Į jį šalia Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių bei kitų įtraukdamas ir visų Seimo komitetų pirmininkus, jų pavaduotojus, komisijų pirmininkus. Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Dariaus Jauniškio duomenimis, praėjusią savaitę leidimus dirbti su slapta informacija turėjo 63 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Semas

Semas portretas
Matyt prisidirbe
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių