L. Graužinienė tikisi vieningo Seimo pritarimo šauktinių grąžinimui

  • Teksto dydis:

Šauktinių grąžinimas nebe penkeriems metams, o visam laikui Seime turėtų būti patvirtintas ganėtinai vieningai, prognozuoja Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

„Aš tikiuosi, kad (Seimas) pritars, galbūt čia daugiau buvo kitokių nuomonių iš socialdemokratų frakcijos, bet dabar ir premjeras, ir kašto apsaugos ministras pasirašė tokį sprendimą, todėl manau, kad ganėtinai vieningai Seime turėtų būti priimtas šis sprendimas“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad Valstybės gynimo taryba (VGT) šauktinių kariuomenės grąžinimui pritarė vienbalsiai: „Tai buvo priimtas po diskusijų vienbalsiai sprendimas, krašto apsaugo ministras, nors rudens sesijoj, kai Seime vyko diskusijos, turėjo šiek tiek kitokią nuomonę, bet po diskusijų VGT buvo bendru sutarimu priimtas šis sprendimas“.

„Aš manau, kad jis yra teisingas, tam, kad nubrėžtų ilgalaikę perspektyvą, kad jaunuoliai, sulaukę tam tikro amžiaus žinotų, kad jie turi atlikti pareigą tėvynei, išmokti ginti tėvynę, savo šeimą ir pagaliau save apsiginti, ir tai labai svarbu. Tikiuosi, kad Seime bus priimtas sprendimas priimant įstatymo pataisas“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Pirmadienį Valstybės gynimo taryba paskelbė, kad privalomoji karo tarnyba Lietuvoje turi būti grąžinta visam laikui, o ne penkeriems metams. Sprendimas priimtas vienbalsiai, už jį balsavo ir krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas, anksčiau siūlęs neskubėti priimti tokio sprendimo.

Galutinį sprendimą dėl privalomosios karo tarnybos grąžinimo nuolatinai turės padaryti Seimas, priimdamas atitinkamas įstatymų ir kitų teisės aktų pataisas.

Pernai politikai buvo sutarę šaukimą į kariuomenę grąžinti penkeriems metams. Šaukimas į kariuomenę grąžintas siekiant užpildyti kariuomenės padalinius ir rengti rezervą.


Šiame straipsnyje: šauktiniaikariuomenėSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
pritariu nes karuomeneje jaunas zmogus ismoksta netik ginka laikiti mano sunus po tarnybos pasikeite tik i gera puse
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių