Išeidama L. Graužinienė gailėjosi, kad nepavyko sumažinti parlamentarų skaičiaus

  • Teksto dydis:

Atsisveikindama su Seimu parlamento vadovė Loreta Graužinienė apgailestavo, kad nepavyko sumažinti tautos išrinktųjų skaičiaus ir leisti pašalintajam prezidentui Rolandui Paksui leisti dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Ko padaryti nepavyko? Nepavyko pakeisti Konstitucijos 55 straipsnio, kad būtų sumažintas Seimo narių skaičius. Pagal Konstitucijos pataisų svarstymo ir priėmimo Seime procedūras šios kadencijos Seimas jau neturėjo galimybės pakeisti Konstitucijos. Sprendimą dėl Seimo narių skaičiaus turės priimti naujasis Seimas“, – ketvirtadienį per paskutinį XI Seimo posėdį sakė L.Graužinienė.

„Šios kadencijos Seimui taip pat nepavyko priimti Konstitucijos 56 straipsnio pakeitimo įstatymo, kuriuo buvo siekiama įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą byloje Paksas prieš Lietuvą, pripažįstantį, kad konstitucinio pobūdžio draudimas pareiškėjui visam laikui ir negrįžtamai būti renkamam Seimo nariu yra neproporcingas ir prieštarauja Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijai“, – teigė ji.

Ko padaryti nepavyko? Nepavyko pakeisti Konstitucijos 55 straipsnio, kad būtų sumažintas Seimo narių skaičius.

L.Graužinienės teigimu, ši Seimo kadencija buvo politiškai stipri, svarbiausiais Lietuvai klausimais vieningai priėmusi bendrus sprendimus. Už bendrą darbą ji padėkojo prezidentei Daliai Grybauskaitei, premjerui Algirdui Butkevičiui ir visam Ministrų kabinetui.

„Labai gera dirbti, kai žinai, į ką gali atsiremti, kuo pasitikėti ir kam patikėti didžiulę atsakomybę“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius savo ruožtu sakė, kad valstybei reikia stiprių institucijų, o tik stiprios institucijos yra gerbiamos.

„Seimo ir Vyriausybė veikla dažnai vertinama pagal jų vadovus. Dažnai neįvertiname, kokios svarbios yra Seimo pirmininko ir premjero pareigos“, – teigė jis.

A.Kubilius, per visą kadenciją dažnai kritikuodavęs valdančiąją daugumą, tačiau gerbdamas minėtas pareigybes, įteikė L.Graužinienei ir A.Butkevičiui po gėlių puokštę.

Mišrios Seimo narių grupės vadovė Seimo vadovei dovanojo Šiaulių ūkininko iškeptą duoną.

Ketvirtadienį įvyko paskutinis XI Seimo posėdis. Pirmadienį į pirmąjį posėdį rinksis naujasis parlamentas.

Per ketverius metus XI parlamentas surengė 391 plenarinį posėdį, priėmė daugiau kaip 2800 teisės aktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Varnas varnui akies nekerta.

Pilietis

Pilietis portretas
Mažiau reikėjo kištis į Ukrainos reikalus,tada būtų priimtas labai svarbus dokumentas,kurio pagalbą būtų sumažintas seimo narių skaičius.Faktiškai neaišku ką ponia L.Graužinienė, 4 metus veikė seime.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Ach!..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių