J. Narkevičius nesijaučia diskriminuojamas tautiniu pagrindu

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad nesijaučia esąs diskriminuojamas tautiniu pagrindu.

„Nesu diskriminuojamas (...), bet vėlgi norėčiau pasakyti, kad mes (Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga. – ELTA) ne kartą kaip politinė ir visuomeninė jėga akcentavome, kad tam tikri veiksmai (...) tautinių mažumų atžvilgiu yra nepadaryti“, – „Delfi Dienoje“ teigė susisiekimo ministras.

ELTA primena, kad premjeras interviu teigė, jog J. Narkevičius yra kritikuojamas tautiniu pagrindu. Vyriausybės vadovas tvirtina, kad dešinieji stengiasi koalicijos partnerius – Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) sutapatinti su Rusijos grėsme.

S. Skvernelis atskleidė, kad J. Narkevičiaus kandidatūra į ministrus, pasak jo, jau nuo pat pateikimo dienos Prezidentūroje buvo vertinama skeptiškai.

„Nežinau, ar tai pagrindinė priežastis, bet yra sutapimas – kai LLRA-KŠS tapo koalicijos dalimi, pradėta visais kanalais bandyti išstumti šią politinę jėgą iš koalicijos. Didžiausią problemą matau tame, kad nukrypstama į galimą diskriminaciją (nekalbu apie konkrečias institucijas) tautiniu pagrindu. Dabar jau linksniuojama viskas – ir priklausymas partijai, ir Vilniaus, Trakų rajonų [valdžios] veikla“, – sakė premjeras.

Jaukumo nėra, bet dirbti netrukdo

J. Narkevičius teigia, kad nesutarimai su prezidentu Gitanu Nausėda netrukdo darbui, nors susidariusi situacija ir yra nejauki. Anot politiko, darbai susisiekimo sektoriuje vyksta intensyviai ir yra orientuoti į žmonių interesų tenkinimą.

„Jaukumo nėra, bet netrukdo. (...) Kai kam labai norėtųsi sudaryti įspūdį, kad neva užsiiminėju tik pašaliniais darbais, neesminiais darbais, aiškinimusi, o (svarbūs. – ELTA) darbai nevyksta. Absoliučiai netiesa. Darbai vyksta labai intensyviai, labai ryžtingai, jie orientuoti į žmonių interesų, o ne kokių verslo grupių tenkinimą“, – „Delfi Dienoje“ kalbėjo J. Narkevičius.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą. Tuo metu valdančiųjų lyderiai nuosekliai gynė ministrą, sakydami, kad J. Narkevičiui reiškiama kritika yra tendencingai pučiamas informacinis burbulas, o prezidentas yra klaidinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos Mokytoja

Istorijos  Mokytoja portretas
O jokių tikrų lenkų pas mus nebeliko . Nes 1946 caras Stalin leido masiškai išvykti į vakarines Lenkijos liaudies respublikos žemes ir užimti išvarytų vokiečių namus . Tas diktatorius nekentė lenkų .,,,,, Kita rami švelni repatriacija vyko prie caro Khruščiovo 1957.Galima buvo pasiimti nemažai turto . Kunigai ( pvz Gulbinovič į Vroclavą ) išsivežė apeigų reikmenis ir rūbus . Visi Kiškiel' , Tamošūn , Tamuloic , Giedroic turėjo lietuviškai kalbančius senelius .

...

... portretas
O kokios 'tautybės' dvorniaška būna? (jis net ne kiemsargis).

ne

ne portretas
tautiniu pagrindu, bet homosovietikus, kur "vsio zakono", "jerunda", kiekvienam pagal poreikius (komunizmo statytojų šūkis, bet galioja tik partiniams), įtikti aukštesniam pagal partinę liniją (asfaltuotas Skvernelio kelelis siekiant palankumo) už mokesčių mokėtojų pinigus 0,3 mln, ir suformuotos "yautiniu" pagrindu partijos gerovė engiamų žmogelių sąskaita, kuriems per prievarta diegiama mintis , kad reikia balsuoti "za svyh" (už savus), yra norma , bet kuriuos?, tai yra sukilimas/diskriminacija prieš gyvulių ūkio žmogėnus, kurių suformuotos asmenybės tokiu pagrindu, O išsilaikyti bandoma visomis išgalėmis, nes priešingu atveju , kodėl lietuviai neturi Vilniaus raj. pakankamai mokyklų ir darželių , kai mokyklos. darželiai stovi tuščiomis patalpomis, rinkėjų baimė?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių