Izoliavosi visa Liberalų sąjūdžio frakcija Seime

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime pirmadienį pranešė, kad dėl kontaktų su sergančiu koronavirusu asmeniu izoliuojasi visi jos nariai.

Pasak frakcijos, savaitgalį frakcijos nariai gavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pranešimus, kad turėjo sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga ir privalo saviizoliuotis, todėl laikydamasi šių nurodymų Liberalų sąjūdžio frakcija kol kas dirbs nuotoliniu būdu.

Frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo teigimu, pirmadienį frakcijos nariai norėjo atlikti testus ir, jeigu jie visi būtų neigiami, vertinti galimybes grįžti dirbti į Seimo rūmus, tačiau leidimo testuotis parlamentarai negavo.

„Nuolatinis testavimasis padėtų parodyti realesnę grėsmę, tačiau, deja, mums papildomai testuotis Seimo rūmuose neleista. Savaitgalį mobiliuosiuose punktuose testavomės aš ir kolega Ričardas Juška. Jo testas ir dar kartą buvo neigiamas, aš atsakymo dar laukiu“, – sakė E. Gentvilas.

Praėjusią savaitę nustačius koronavirusą liberalui Jonui Varkaliui testavosi visi 13 Liberalų sąjūdžio parlamentarų, po testų COVID-19 nustatyta ir Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen bei buvusiam Seimo vadovui, liberalų frakcijos nariui Viktorui Pranckiečiui.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Ričardas Juška, Seimo posėdžių sėdintis greta J. Varkalio, savanoriškai izoliacijoje jau praleido dešimt dienų ir tikėjosi antradienį grįžti į Seimą. Tačiau jis sako sulaukęs NVSC įspėjimo, kad izoliaciją privalo tęsti dar keturias dienas, nors sekmadienį atlikus testą jam koronaviruso ir nenustatyta.

Jo nuomone, izoliacijos tvarka nėra teisinga, nes, pavyzdžiui, netgi koronavirusu užsikrėtusi „valstiečių“ frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė į darbą po neigiamo testo grįžo praėjus savaitei.

„Absurdiškai atrodo, kad praėjus dešimčiai dienų, pasidariau testą, jis yra neigiamas, ir dar turiu sėdėti karantiną, kai, pavyzdžiui, Šalaševičiūtė gavo neigiamą atsakymą ir po savaitės ateina, nepraėjus nė tam dešimčiai dienų. (...) Esu lygiai tose pačiose sąlygose, kaip ir kolegos, kurie sėdi 14 dienų ir nesidaro testo, nors jie atėję bus galbūt besimptomiai nešiotojai“, – kalbėjo R. Juška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Teisingas komentaras ,kad kalėjime vieta Seimo senbuviam ir jų vaikams, o ne krantine.Jeigu karantine algų ir kanceliarinių priedų mokėti neturėtų tokiems .

manau

manau portretas
Dėk korupcijos, neteisėto lobizmo ir kyšininkavimo teisiama partija turėtų būti izoliuota kalėjime ir ne vieniems metams.

na kaip sakoma ...

na  kaip  sakoma ... portretas
gal Dievas duos ir dugiau tu snukiu nebeisvysim...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių