I. Šimonytė ragina susirūpinti slapto balsavimo Seime standartais

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Ingrida Šimonytė kreipėsi į Seimo valdybą ir Seimo kanclerę Daivą Raudonienę prašydama užtikrinti, kad Seime vykstant slaptam balsavimui Seimo nariams būtų garantuotos tokios pačios slaptumo priemonės, kokios taikomos balsuojant Vyriausiosios rinkimų komisijos organizuojamuose rinkimuose.

„Tai, kaip slaptas balsavimas Seime organizuojamas dabar, mano nuomone, yra tiesus kelias į slapto balsavimo principo pažeidimus. Pavyzdžiui, balsavimo patalpa, skirtingai nei VRK organizuojamuose rinkimuose, yra uždara, kas reiškia, kad Seimo narys gali nevaržomai fotografuoti savo balsavimo biuletenį. Tokius dalykus mes esame apsisprendę laikyti draustinais veiksmais įprastuose rinkimuose, todėl nematau priežasties, kodėl kitokius standartus ar slaptumo priemones turėtume taikyti Seimo nariams balsuojant slaptai", - teigia Seimo narė I. Šimonytė.

Kreipimasis į Seimo valdybą ir Seimo kanclerę išsiųstas kitą dieną po slapto balsavimo Seime dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kiek ten Seimo nario balsas yra įkainuotas?.. mokėt TOOOKIUS pinigus neturint galimybės kontroliuot?.. :s

Alis...

Alis... portretas
net ta jau pajuto, kad Seime klęsti pačios gudriausios klastos... Seimas turi būti ne sambūris, o garbinga valstybės vieta... todėl ten intrigoms ne vieta... mūsuose labai trūksta politinės kultūros...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių