G. Nausėda: situacija Baltarusijoje nesikeičia, Europa turi svarstyti sankcijas

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad situacija Baltarusijoje nesikeičia, todėl Europa turi neapsigauti ir galvoti apie antrą sankcijų paketą Minsko režimui.

Jis tai sakė ketvirtadienį Briuselyje atvykęs į Europos Vadovų Tarybos susitikimą.

„Deja, turiu pasakyti, kad situacija nesikeičia ir mes matome režimo pastangas bausti ir persekioti Baltarusijos žmones, taikius protestuotojus“, – žurnalistams sakė Lietuvos vadovas.

Jo teigimu, Europa turi imtis koordinuotų pastangų ir politikos, kalbant apie Baltarusijos režimą.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad negalima apsigauti autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos bandymais laimėti daugiau laiko kontroliuojant situaciją.

Deja, turiu pasakyti, kad situacija nesikeičia ir mes matome režimo pastangas bausti ir persekioti Baltarusijos žmones, taikius protestuotojus.

„Mes neturime apsigauti asmeniniais A. Lukašenkos veiksmais – turiu minty jo susitikimą su kalėjimuose esančiais žmonėmis, opozicijos lyderiais“, – teigė G. Nausėda.

„Manau, kad tai yra bandymas laimėti laiko ir kontroliuoti situaciją, dėl to Europos Sąjunga turėtų apsvarstyti antrą žingsnį – antrą sankcijų paketą“, – pridūrė jis.

Lietuvos prezidentas taip pat išreiškė padėką Europos šalims, kurios atšaukė savo ambasadorius konsultacijoms po to, kai susimažinti ambasadoje dirbančių diplomatų kiekį Lietuvai ir Lenkijai liepė Minsko režimas.

G. Nausėda pasidžiaugė šalių solidarumu.

Svarbu išlaikyti kuo glaudesnius Britanijos ryšius su ES

Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės santykiai turi išlikti kaip įmanoma glaudesni, kad ir kaip pasibaigtų derybos dėl prekybos santykių, teigia Lietuvos prezidentas G. Nausėda.

Jis ketvirtadienį ir penktadienį dalyvauja Europos viršūnių susitikime Briuselyje, kur santykiai po „Brexito“ – viena pagrindinių temų.

„Nepaisant to, koks bus scenarijus, manau, kad labai svarbu išlaikyti Jungtinę Karalystę kaip įmanoma arčiau Europos Sąjungos“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

Jis teigė, kad Europa turi būti pasiruošusi abiem „Brexito“ scenarijams, o jeigu susitarimas nebūtų pasiektas, reikalingas planas „nenumatytiems atvejams“.

Lietuvos prezidentas taip pat dėkojo „Brexito“ derybininkui iš Europos Sąjungos pusės Michelui Barnier (Mišeliui Barnjė) už pastangas galutinai susitarti su Jungtine Karalyste.

„Visi yra suinteresuoti pasiekti susitarimą“, – teigė Lietuvos vadovas.

Europos Sąjungos pareigūnai pastaruoju metu vis garsiau perspėja, kad deryboms dėl prekybos su Jungtine Karalyste po „Brexito“ skirtas laikas artėja prie pabaigos.

Daugiausia diskusijų kelia vienodas konkurencijos sąlygas užtikrinančios taisyklės ir leidimas Europos Sąjungos žvejams žvejoti britų vandenyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUO TOLIAU - TUO "GRAŽIAU"...

KUO TOLIAU - TUO "GRAŽIAU"... portretas
Nausėda nusileido iki Gariūnų turgaus bobelių lygio...Eilinį kartą praleido progą patylėti.

varnas

varnas portretas
puse metu prabėgo o batika yra savo vietoj, ir toliau grudina pliena o kas jei ne jis šali tvarka darys ,juk virtuvės moteriške to nesupranta kad šali valdyti taip ne puoda vartyti, dar iki vasaros prabus visos bėdos apsiramins ir vėl ims kibira ir bulviu eis į lauka sodinti ir išsispres poblemos, nereiks sankcijas mėtyti, reikalas lieka tokio kalibro geriau rupinkimes savo problemomis ir žiūrėkime kaip iš kaimino pirkti kilovata elektros pigiau, iš pirmu ranku, o tada bus nauda visom pusem naudinga, o bajerio nereikia pusti, atsisukime atbuskime kaiminas lieka kaiminu laikas atėjo o ne blogi paišyti, tegul ten pievos žaljuoja ir gėri neša visiems aplinkui, nauda būtų abieju pusiu geroves valstybėm,

kauniete

kauniete portretas
PAGARBA LUKOŠENKAI
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių