G. Nausėda apie Ukrainos narystę ES: svarbu žinoti, kad vaikai turės perspektyvą gyventi geriau

Prezidentas Gitanas Nausėda pažymi, kad Kremliaus agresijos kontekste Europos Sąjungos (ES) valstybių narių požiūris pasikeitė tiek į Rusijos keliamas grėsmes, tiek į pagalbos teikimo Ukrainai būtinybę.

Todėl, Lietuvos vadovo vertinimu, Bendrijos nares galima įtikinti ir dėl Ukrainos galimybių tapti ES nare.

„Dabar vyksta labai intensyvios konsultacijos. Taip, yra valstybių, kurios dėl vidinių politinių priežasčių nėra labai entuziastingos šiuo klausimu. Reikia įveikti jų nuogąstavimus, rezervacijas, kaip kad mes įveikėme ir rezervacijas kitais klausimais, kai dar visai neseniai kalbėjome ir apie SWIFT, ir apie karinės pagalbos siuntimą. Taip pat tų rezervacijų ir susilaikymo buvo labai daug“, – pirmadienį interviu „Info TV“ kalbėjo G. Nausėda.

„Šiandien to nebėra. Tikiu, kad ir Ukrainos narystės klausimu mes šitas abejones sugebėsime įveikti ir Ukraina galės laisvai kvėpuoti ir tikėtis, kad rytoj jos vaikai gyvens geriau“, – tikino jis.

Tikiu, kad Ukrainos narystės klausimu mes šitas abejones sugebėsime įveikti ir Ukraina galės laisvai kvėpuoti.

Nors prezidentas ir sutinka, kad narystė ES ar NATO yra ilgalaikės perspektyvos klausimai, tačiau jis akcentavo, kad šių klausimų kėlimas Kremliaus agresijai besipriešinantiems ukrainiečiams yra svarbus ir šiandien, kadangi tai leidžia turėti vilčių ir tikėti šalies, už kurią jie kovoja, ateities galimybėmis.

„Žmonės, kurie šiandien kaunasi, nežino, ar bus gyvi rytoj. Bet jiems labai svarbu žinoti kaunantis už savo šalį, kad jų vaikai turės perspektyvą ir gyvens geriau. Čia yra svarbus dalykas, mes nepamirškime jo. Štai kodėl ilgo laikotarpio uždaviniai irgi yra nepaprastai svarbūs, nes jie turi įtakos žmonių moralei, žmonių stiprybei šiandien“, – tvirtino G. Nausėda.

ELTA primena, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu kariuomenė ketvirtadienį paryčiais pradėjo ataką prieš Ukrainą.

Kremliaus agresijos akivaizdoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino priimti jo šalį į ES.

„Kreipiamės į ES, kad Ukraina galėtų nedelsiant įstoti pagal naują specialią procedūrą“, – pirmadienį vaizdo kreipimesi teigė V. Zelenskis.

„Mūsų tikslas yra būti kartu su visais europiečiais, ir, svarbiausia, turėti lygias teises. Esu tikras, kad tai sąžininga. Esu tikras, kad tai įmanoma“, – tvirtino Ukrainos lyderis.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGitanas NausėdaESUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių