G. Landsbergis įvertino A. Verygos darbą: visiškai nebevaldoma situacija

D. Gaižauskas: tikslingai skleidžiama dezinformacija apie A. Verygą

Komiteto pirmininkas D. Gaižauskas teigė, kad turėtume padėkoti A. Verygai bei Vyriausybės atliktam darbui kovoje su koronavirusu. Pasak jo, tik Vyriausybės darbo dėka Lietuvoje dar nėra tokių didelių protrūkių kaip Italijoje bei kitose Europos valstybėse.

Pasak D. Gaižausko, teigti, kad A. Veryga nesusitvarkė su situacija, yra neteisinga. Komiteto pirmininko teigimu, tai nereikalingas žmonių kiršinimas bei bandymas sėti nepasitikėjimą Vyriausybe.

Sakyti, kad A. Veryga nesusitvarkė, yra neteisinga, bet yra ir nereikalingas kiršinimas žmonių bei bandymas sėti nepasitikėjimą Vyriausybe.

„Aš gyvenime tikrai nemažai turėjau tokių ekstremalių situacijų arba stresinių situacijų. Tai aš galiu pasakyti, kad tik šaltas protas, blaivus mąstymas, susitelkimas gali padėti išeiti iš situacijos. Visos kitos pašalinės informacijos – tai dezinformacija ar vieni kiti trikdžiai bei panašiai. Reikia mokėti nuo jų atsiriboti. Reikia priiminėti sprendimus ir patarimus tik tuos, kurie yra tikslūs, konkretūs bei padeda spręsti situaciją. Sakyti, kad A. Veryga nesusitvarkė, yra neteisinga, bet yra ir nereikalingas kiršinimas žmonių bei bandymas sėti nepasitikėjimą Vyriausybe. Tai, kas yra jo padaryta, negalima nuvertinti. Mes šiandien dar galime ramiai išeiti į gatvę ir apsipirkti. Žmonės žino, ką reikia daryti bei kaip izoliuotis (...) Už mus ženkliai turtingesnės valstybės nesusitvarko su situacija, tai reiškia tie sprendimai Lietuvoje buvo padaryti, todėl to indėlio negalima nuvertinti“, – Eltai sakė jis.

Ragina griežtinti karantino sąlygas

Vis dėlto D. Gaižauskas teigė, kad NSGK vieningai pritarė, kad karantinavimo sąlygos turi būti griežtinamos.

„Matant kai kurių žmonių abejingumą, karantino rekomendacijomis ne visi žmonės vadovaujasi. Tai komitetas palaiko sprendimą įvesti griežtesnes priemones ir kad jos būtų taikomos. Turi būti griežtinamos atsakomybės Administracinių teisės pažeidimų kodekse. Tai, kad žmonės išeitų į lauką tik prisidengę veidą apsaugos priemonėmis, jei neturi ir negali įsigyti, – šalikais ir panašiai. Taip pat reikia imtis visų priemonių, kad apsauginės kaukės kuo greičiau atsirastų parduotuvėse bei vaistinėse ir būtų jų galima įsigyti žmonėms. Tai turi būti privaloma, vadovaujantis Pietų Korėjos praktika, šios griežtos sąlygos padėjo viruso plitimą sumažinti iki minimumo“, – sakė D. Gaižauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tau

Tau portretas
Kai tau , lansbergi nepavaldu, tai ir psichuoji. P. Veryga savo vietoje ir puikiai dirba!

Ha ha

Ha ha portretas
Cia ne Verygos nuopelnas del salyje mazam skaiciui apsikretusiuju, o paprasciausia geografine padetis tai leme. Jei vyriausybe butu dirbus tinkamai tai apsikretusiuju skaicius butu per pus mazesnis.

Lordas

Lordas portretas
Lansbergis koks ekspertas pasidarė,vertina Verygos darbą.ka jis dėl Lietuvos nuveikė apart apvogti Lietuva.slykstu žiūrėti į jo nuotraukas
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių