Druskininkų mero R. Malinausko sodybos byloje bus atliekama ekspertizė

  • Teksto dydis:

Bylą dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko sodybos ant Ratnyčios upės kranto nagrinėjantis teismas nusprendė atlikti kompleksinę ekspertizę.

Kompleksinę statinio, pastato suprojektavimo, statybos vietos ir Ratnyčios upės pakrantės apsaugos juostos atkūrimo galimybės nustatymo ekspertizę skirti prašė Druskininkų savivaldybė. Teismas šį mėnesį prašymą tenkino, BNS informavo bylą nagrinėjančio Kauno apygardos teismo atstovė Joana Daubaraitė.

Civilinė byla sustabdyta, kol ekspertizė bus atlikta.

Kauno apygardos teismas bylą dėl R. Malinausko sodybos namo dalies nugriovimo nagrinėja iš naujo po to, kai ją apeliacinės instancijos teismui grąžino Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Kauno apygardos teismas buvo pripažinęs negaliojančiais atitinkamus Druskininkų savivaldybės administracijos išduotus dokumentus ir įpareigojo R. Malinauską nugriauti (išardyti) gyvenamojo namo dalį, tvoros dalį, stoginę, lauko židinį, esančius Ratnyčios upės pakrantės apsaugos juostoje, ir sutvarkyti statybvietę.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė panaikinti nutarties dalį, kuria R. Malinauskas įpareigotas nugriauti (išardyti) gyvenamojo namo dalį, stoginę, lauko židinį, sutvarkyti statybvietę, taip pat dalį, kuria paskirstytos bylinėjimosi išlaidos. Ši bylos dalis iš naujo nagrinėjama apeliacinės instancijos teisme.

Nutarties dalį dėl esančios tvoros dalies nugriovimo paliko nepakeistą.

R. Malinausko iš mamos paveldėtas namas stovi prie Ratnyčios upės Latežerio kaime, Druskininkų savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Tiesiog tokie kaip Malinauskai,Karbauskiai, ir daug kitu...statosi,kasa,tveria,miskus kerta draustiniuose...nes jie issivaizduoja,kad Lietuva ju kolchozai, tai ju nuosavybes ! Konfiskuoti Valstybes zemes ir nuteisti,uz Valstybes grobstyma,opened tada visi bijotu,Na,o cia svogeriai visi,pavaikscios po teismus,kol senata baigsis. Geda,vis mazai ir mazai...liudna,kai tokie komunisteliai like,dar vis lenda Valdyti Valstybes. Jie turetu sedeti Lukiskese....

Nuomone. is Kauno.

Nuomone. is Kauno. portretas
Troli ,neskiri Landsbergio sabaskine prie juros pastatyta nameli nuo piliu ir draustiniu.Tau tik trolinti.Matyt gerai sumoka.Landsbergis galejo ir geresne vieta gauti.Bet juk komunistai ir runkeliai to nedaleistu.Ir nelygink Druskininko,,caro,,su Landsbergiu,Tai slykstu ir nepalyginami dalykai.

Makas

Makas portretas
Tai vis dar nenugriovė? Vis viena teks griauti ir Druskininkuose, ir prie juros... Čia tik laiko klausimas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių