B. Bradauskas: prisijungti prie „socialdarbiečių“ nesvarsčiau

Pagal Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sąrašą reitinguotas parlamentaro patirties jau turintis Bronius Bradauskas į Seimą grįžta dirbti LSDP frakcijoje ir, teigė jis, net nesvarstė prisijungti prie buvusių kolegų – dabartinių „socialdarbiečių“.

B. Bradausko grįžimą į LSDP frakciją Seime patvirtino ir partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Jis ateina pas mus į frakciją, mes esame jau kalbėję, kaip Bronius įsivaizduoja jau tą bendrą darbą, prisijungimą“, – Eltai sakė G. Paluckas.

Dėl to, kad B. Bradauskas dirbs LSDP frakcijoje, o ne su nuo pastarosios atskilusiais „socialdarbiečiais“, teigė G. Paluckas, nėra nieko stebėtino.

„Man atrodo, kad jis pats irgi yra sakęs, kad jis nesiblaško, nelaksto“, – pridūrė LSDP lyderis.

Jam antrino ir pats B. Bradauskas. Jo teigimu, jis lieka ištikimas vienai LSDP, tačiau didelio priešiškumo su Socialdemokratų darbo partijos kolegomis nemato.

„Aš bendrauju su jais, man jie yra draugai. Tiek metų pažįstami, tai jokiu būdu aš jų neignoruoju, ir jie manęs neignoruoja (...), bet mano nusistatymas yra tvirtas – partija yra tam, kad būtų organizuota, ir jeigu dauguma priima, partijos nariai turi vykdyti. Tarybos sprendimo (į Seimą deleguoti B. Bradauską. – ELTA) aš tikrai negaliu ignoruoti“, – Eltai sakė B. Bradauskas.

Vis dėlto, teigė socialdemokratas, nors pats ir norėtų vėl dirbti su buvusiais bendražygiais drauge vienoje partijoje, nes taip, jo nuomone, partija galėtų pasiekti geresnių rezultatų, tačiau, teigė jis, vargu, ar tai yra įgyvendinama.

„Būtų gerai, bet nežinau, ar tai įmanoma. Dabar kai kurių mūsų partiečių nuostatos yra labai kategoriškos, teigiant, jog „socialdarbiečiai“ pasielgė nelabai korektiškai palikdami partiją. Yra įvairių nuomonių, bet politikoje nėra amžinų priešų ir amžinų draugų. Man tai būtų tikrai sveikintina, jeigu vėl sugrįžtume visi į bendrą krūvą ir į rinkimus eitume po viena vėliava“, – sakė B. Bradauskas, pridūręs, kad labai džiaugiasi LSDP rezultatais Europos Parlamento rinkimuose, bet tikriausiai, jo manymu, vieningi socialdemokratai būtų užėmę pirmą vietą.

ELTA primena, kad socialdemokratas Juozas Olekas gavo europarlamentaro mandatą. Jį rinkėjai į Seimą buvo išrinkę pagal LSDP kandidatų sąrašą, o pirmasis sąraše pakeisti J. Oleką yra B. Bradauskas. Priesaiką Seime socialdemokratas duos liepos pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Socdemams tik ir trūko ... brudausko. Dabar - laimingi.

Ir, vėl

Ir, vėl portretas
tas pats: už vadžių, ir, iš pradžių... kada, čia ta, pasaulio pabaiga?!... gal galima greičiau?!...

Anonimas

Anonimas portretas
Mazai svolucius dar prisivoge visi nori kaip parsai prie to auksinio lovio
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių