Ar karas Europoje neišvengiamas?

  • Teksto dydis:

Ar karas Europoje neišvengiamas? Apie tai – LNK pokalbis su Antanu Valioniu, diplomatu, buvusiu užsienio reikalų ministru.

– Kaip jums atrodo situacija pastarosiomis dienomis? Ar sutiktumėte su nerimu, kad Rusijos puolimas gali būti neišvengiamas per artimiausias kelias dienas?

– Manau taip, kaip mano ir ukrainiečiai. Turbūt dar per anksti kalbėti apie realų puolimą į kontinentinę Ukrainos dalį. Galbūt Donetske ir Luhanske kokie nors įvykiai ir tikėtini. Juolab, kad dabar pasirodė parnešimai, jog Rusija pradeda evakuoti žmones į Rostovą, taip pat ir Krymas pasisiūlė priimti. Ar tai propagandinio karo dalis, ar rimtesnio įvykio preliudija – sunku pasakyti. 

– Ar Rusija tokią neaiškią situaciją gali tęsti labai ilgai, taip vargindama Vakarų politikus?

– Būtent. Bandoma ilgai ir kankinamai spausti kažkur ant karo ar ant nervų įtempimo ribos.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Vakarų lyderiai susirinko Miunchene. Ar Vakarai turėtų pasiūlyti Ukrainai aiškius žingsnius, kaip Ukraina, pavyzdžiui, galėtų įstoti į ES arba prisijungti prie NATO?

– Tikrai ne dabar. Tą reikėtų padaryti artimiausia patogia proga, bet ne tada, kai šalis stovi ant karo slenksčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranui Pričkui

Pranui Pričkui portretas
Rusijos plotai neapsiriboja Vladivostoko sritimi. Yra neaprėpiamos Sibiro platybės, Pavolgis, Šiaurės Vakarų sriyys nuo Maskvos iki Archangelsko. Tai kodėl karines pajėgas koncentruoja būtent prie vakarinių sienų, prie Ukrainos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos? Ir arkliui aišku. O tu net ne arklys o tik asilas...

manau

manau portretas
Taip, - jeigu taip nuspręs JAV.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Iš už tūkstančių km, per mūsų žemes NATO, kurių didžioji dalis JAV, artinasi prie Rusijos sienų, taip? Rusai savo teritorijoje turi teisę dislokuoti savo kariuomenę kur nori, taip? Tai gal rusams savo kariuomenę traukti prie Vladivostoko?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių