Aiškėja, ką toliau veiks ministro postą paliekantis E. Misiūnas

Vidaus reikalų ministro postą paliekantis Eimutis Misiūnas svarsto grįžti dirbti teisėju, tačiau neatmeta ir galimybės tęsti politinę karjerą.

LRT radijui darbą baigiantis ministras penktadienį tvirtino dėl savo galimybių jau kalbėjęs su buvusios darbovietės – Vilniaus apylinkės teismo vadovybe, taip pat su Lietuvos apeliacinio teismo pirmininku Algimantu Valantinu.

„Algimantas Valantinas yra ir Teisėjų atrankos komisijos pirmininkas, tai tikrai turiu palaikymą. Yra teisinės procedūros, manau, yra galimybės. Taip pat yra galimybė rinktis ir politinį kelią, vėlgi, yra tam tikri pasiūlymai. Gali būti, kad dar liksiu politikoje“, – teigė jis.

E. Misiūnas į ministrus 2016-ųjų gruodį buvo deleguotas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Pagal šių metų liepą pasirašytą partijų valdančiosios koalicijos sutartį, vidaus reikalų ministro postas atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS). Ministre atnaujintoje Vyriausybėje siūloma LLRA-KŠS frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė.

E. Misiūnas sako nesulaukęs LLRA-KŠS pasiūlymo likti pareigose ir sako suprantantis politinę situaciją „valstiečiams“ siekiant užsitikrinti daugumą Seime.

Aš asmeniškai išeinu pakelta galva.

Svarbiausiais atliktais darbais ministerijoje jis įvardija vidaus reikalų sistemos darbuotojų atlyginimų kėlimą, kovą su korupciją, didinamą skaidrumą sistemoje.

„Padarėme labai daug, gal dar tų metų pritrūko, kad būtų padaryti darbai (...), aš asmeniškai išeinu pakelta galva“,  – teigė jis.

Siektų teisingumo ar kito ministro posto

BNS ministras penktadienį tvirtino sulaukęs pasiūlymų stoti į partijas, taip pat kalbėjęsis apie postus „viceministro ar ministro pareigose“. Jis neatmeta, kad politinė situacija iki rudens gali pasikeisti, tokiu atveju jis sako sieksiąs vadovauti Teisingumo ar kitai ministerijai.

„Girdėjote, kaip premjeras užsiminė, kad yra galimybių grįžti į ministro pareigas, tai aš tikrai tai svarstyčiau. Nes žinau, kad rugpjūčio 20-22 dieną baigsis mano, kaip ministro pareigos, tikrai turėsiu mėnesį laiko pagalvoti, ką daryti, gal įvyks pokyčių ir pačioje Vyriausybėje. Jei bus realūs pasiūlymai viceministro ar ministro, jei kažkas sugalvos išeiti, tikrai svarstyčiau ir turėčiau priimti tokį sprendimą“, – BNS sakė E. Misiūnas.

„Teisė, teisėtvarka – tokios sritys turėtų būti kuruojamos. Gali būti ir Teisingumo, ir dar keletas ministerijų“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat sako girdėjęs svarstymų burti naują politinį judėjimą „iš premjero, iš kitų Seimo narių“, tačiau, pasak jo,  „kol kas akivaizdžių iniciatyvų nesimato“.

„Bet jei tokie nauji judėjimai kviestų, aš tikrai prisidėčiau ir dalyvaučiau. Premjeras pats viešai yra kalbėjęs, kad galbūt svarstytų, ieškotų, galvotų, bet tai kol kas – tik pasvarstymai“, – patikino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grandine

grandine portretas
kaip tvirtai visus korumpuotus ji vienija.

y gatve eiliniu policninkeliu ,kysius is girtu

y  gatve  eiliniu  policninkeliu  ,kysius  is  girtu   portretas
vairuotoju rinkt ...arba y ,,,teisejus,,,ten tokio pacio lygio ablauchai bludina...

?????

????? portretas
Lyg tai gaisrininkas????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių