T. Grynas: tikėtina, kad kai kuriuos „Muilodramos“ personažus su savimi tapatins ir žinomi žmonės

"Visą laiką kažkas nori apgauti, bet jei neprarandi dėmesingumo, niekas ir neapgaus", – sako Lnk.lt platformos seriale "Muilodrama" aferistą vaidinantis aktorius Tadas Grynas. Ši komedija – neįprasta, nes atskleidžia televizijos virtuvę iš vidaus – būtent tokią, kokią žiūrovas ir įsivaizduoja.

Nepelnytai susireikšmina

Lietuvoje nematytas, užsienio formato serialas, adaptuotas lietuvių kalba ir kuriamas specialiai Lnk.lt platformai, – neeilinis, mat atskleis visus iki šiol žiūrovams nematytus televizijos užkulisius.

"Muilodramos" siužetas persmelktas aferos prieskonių ir spalvingų personažų. Tai istorija apie tris smulkiuosius vieno televizijos kanalo akcininkus, kurie surezgė planą, kaip perimti jo kontrolę. Trijulė sumojo, kad geriausias būdas tai pasiekti – nusmukdyti kanalo žiūrimumo reitingus, kad, jo akcijoms atpigus, jas galėtų įsigyti. Jie randa neišsilavinusį, apie televiziją nieko neišmanantį, bet neabejojantį, kad tiksliai žino, ko jai reikia, degalinės darbuotoją Valdą, kuris per vieną naktį tampa generaliniu televizijos direktoriumi. Valdui gimsta idėja sukurti genialų televizijos projektą pasitelkiant, jo supratimu, geriausius  aktorius, scenarijaus autorių ir režisierių.

Vieną iš serialo akcininkų vaidinantis T.Grynas sako, kad, kaip ir "Muilodramoje", taip ir televizijos užkulisiuose yra aktorių, kurie kartais nepelnytai susireikšmina dėl esamų ar menamų pasiekimų.

"Nebūtinai aktoriai ar režisieriai – visi mėgsta susireikšminti dėl kažkokių dalykų, jiems patiems svarbių. Iš tikrųjų niekam nėra nieko svarbiau už save patį. Įsivaizduokite, paimate interviu iš Brado Pitto – taigi vaikščiosite Lietuvoje pakėlusi nosį pusę metų. Natūralu, tik kai tai matai – juokinga, ir tiek", – šypsosi T.Grynas.

Visi mėgsta susireikšminti dėl kažkokių dalykų, jiems patiems svarbių. Iš tikrųjų niekam nėra nieko svarbiau už save patį. Įsivaizduokite, paimate interviu iš Brado Pitto – taigi vaikščiosite Lietuvoje pakėlusi nosį pusę metų. Natūralu, tik kai tai matai – juokinga, ir tiek.

Yra stereotipas, kad kartais teatro aktoriai save laiko pranašesniais už televizijos. "Man atrodo, tai kažkokių nevykusių žmonių, kurie bando iškelti vieną dalyką aukščiau kito, suformuota nuomonė. Gal dabar pasirodysiu arogantiškas, bet jei kažkam kažkas kažkur nepasisekė, nereikia aukštinti vieno ar kito, – man atrodo, tai lygiaverčiai dalykai, absoliučiai kiekvienas darbas, bet kas. Ir mano vaidinamas personažas – toks pats pasipūtęs nevykėlis, kuris, jeigu nesugeba kažko padaryti atvirai, pradeda daryti tam tikras machinacijas, ieškodamas sau naudos", – sako aktorius.

"Niekada nemaniau, kad reikėtų nusibrėžti ribas. Aktorius yra aktorius – tai profesija. O kur tai naudoji ir kur tai darai – jau tavo reikalas", – tiki jis.

Šmikius vaidinti įdomu

Kartais pasirinkimas imtis vaidmens priklauso nuo kompanijos, režisieriaus, sako T.Grynas: "Kartais būna, kad vien dėl geros chebros norisi dirbti, žinai, kad bus linksma ir gera dirbti. Bet visą laiką yra kažkas, ko nedarytum."

Darbas "Muilodramos" filmavimo aikštelėje jam taip pat labai patiko. "Puiki kompanija, puikūs kolegos, aktoriai, režisieriai. Atmosfera buvo labai gera. Kai darbas yra malonumas, tau malonu tai, ką darai, nieko nėra geriau. Tada ir nedirbi", – sako jis.

"Lietuvoje apskritai labai seniai buvo kažkoks komedinis serialas, ypač kelių serijų, o ne 120. Pažiūrėjus į tai, kas buvo per visą istoriją, šio žanro rinka neištirta", – priduria jis.

Pasak aktoriaus, "Muilodrama" yra daugiau realybės, o ne hiperbolizuotų televizijos užkulisių pavyzdys. "Ir dar labai trūksta realybės. Jei rodytų 23–24 val., manau, žiūrovas pamatytų visišką realybę. Dabar viskas pagražinta, užtepliota, kur reikia kažką paslėpti. Visą laiką visur yra povandeninių srovių, norime mes to ar nenorime", – atvirauja T.Grynas.

Savo personažą seriale jis apibūdina kaip žmogų, kuris šypsosi į akis, o už nugaros galanda peilį, bet Tadui tokie personažai labai patinka. "Kuriant tokį personažą yra ką veikti, jie turi daugiau spalvų. Be abejo, ir nuo aktoriaus priklauso, kiek jis pats spalvų pridės, bet tokius šmikius įdomu vaidinti, nes nėra vienos linijos", – sako jis.

T.Gryno mėgstamiausias personažas – jis pats. "Yra vaidmenų, kurie man labai brangūs, labai mylimi ir saugojami. Nemėgstu išskirti, bet yra darbų, kurių nepamirštu ir kurie, manau, ilgam liks manyje", – priduria jis.

Ar tokių aferistų, kokį jis vaidina "Muilodramoje", iš tiesų pasitaiko televizijos užkulisiuose? "Tikrai taip, – juokiasi T.Grynas. – Visą laiką kažkas nori apgauti, bet jei neprarandi dėmesingumo, niekas ir neapgaus. Nueikime į turgų ir pasižiūrėkime – vienam sakys vieną kainą, kitam – kitą. Normalu."

Ne pykti, o nusijuokti

Serialo pagrindinis veikėjas – žmogus ne savo rogėse, tačiau tikintis, kad išmano, ką daro. Panašių veikėjų yra ir realybėje.

"Čia taip pat, kaip ir lietuviai išmano krepšinį. Supranta, kaip reikia vaidinti, kad būtų geras filmas, ir žino, kaip reikėtų televizijoje valdyti, kad būtų įdomu žiūrėti. Tokių žiniuonių tautoje yra. Savo darbe esu sutikęs keletą žmonių, kurie viską supranta. Kai jie pradeda kalbėti,  galvoji, kad tai turėtų būti pasaulinio lygio aktorius, bet kai pamatai, kaip dirba…" – atvirauja aktorius.

Tikėtina, kad, stebėdami "Muilodramą", kai kuriuos personažus su savimi tapatins ir žinomi Lietuvos žmonės. T.Grynas jiems linki ne pykti, o nusijuokti. "Niekam niekada nereikia pykti dėl nieko šitame gyvenime. Nėra tam laiko. Tegul pasijuokia, nes jei kartais kas nors stipriai kanda, naudingiau pasijuokti nei pykti", – sako jis.

Šiandien T.Grynas laikosi puikiai – truputėlį atostogauja, šiek tiek dirba, ruošiasi rudeniui, darbams. Ilsisi prie ežero, sodyboje. "Lietuvoje, man atrodo, nieko nėra geriau už ežerą. Aš nesu lietuviškos jūros mėgėjas – mūsų jūra yra nesusivokimas ir nesusipratimas. Maudytis nelabai malonu – tai ne Viduržemio jūra, todėl man atrodo, kad be ežero, lietuviško miško, sodybos nieko geriau ir nėra", – pasakoja aktorius.

T.Grynas sako pandemijos rūpesčius jau palikęs praeityje. "Susitaikėme, suvokiame visą situaciją, joje esame praktiškai pusantrų metų. Visi suprantame, kad rudenį bus dar viena banga. Žmogus yra unikalus savo prisitaikymu prie visų aplinkybių ir situacijų", – požiūrį atskleidžia jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių