Rumšiškėse atidaroma tautodailininkės E. Kniūkštaitės darbų paroda

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, Aristavėlės dvare, ketvirtadienį atidaroma vienos savičiausių ir ryškiausių Lietuvos tapytojų tautodailininkių Elenos Kniūkštaitės darbų paroda.

Dailininkė E. Kniūkštaitė pasižymi savitu pasaulio matymu, liaudiška pasaulėjauta, giliu žmogaus būties suvokimu. Jos darbuose tikrovės ir vaizduotės klodai taip neatskiriamai susipynę, kad sukuria naują magišką realybę, sakoma Lietuvos liaudies buities muziejaus pranešime.

Šią vasarą menininkė, kurios kūrybinis braižas puikiai pažįstamas meno mylėtojams, o kūryba priskiriama Lietuvos dailės aukso fondui, ilgametė Lietuvos liaudies buities muziejaus restauratorė E. Kniūkštaitė pažymės garbingą jubiliejų. Organizatoriai džiaugiasi galėdami šia proga pristatyti parodą, skirtą pagerbti talentingą menininkę, savo gyvenimą ir kūrybą susiejusią su Rumšiškėmis ir Lietuvos liaudies buities muziejumi. Unikali paroda taip ir vadinsis – „Elena Kniūkštaitė ir Lietuvos liaudies buities muziejus“, o joje bus pristatyti patys žinomiausi, įtraukti į katalogus, visų kūrybos laikotarpių menininkės tapybos darbai, susiję su muziejumi.

Būsimos parodos plakate – ypatingas ekspozicijos kūrinys „Sveika, Marija“, E. Kniūkštaitės nutapytas muziejaus miestelio bažnyčiai 2011 m., galėtų būti vadinamas „Muziejaus Madona“.

Paroda Lietuvos liaudies buities muziejuje, Aristavėlės dvare, veiks iki spalio 15 d. Ji rengiama drauge su Kauno „Eglės galerija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Nuostabus darbai, dvelkia kazkokia nenusakoma siluma ir ramybe. Butinai aplankysime paroda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių