Mirė Brodvėjaus miuziklų kompozitorius J. Hermanas

Ketvirtadienį mirė „Tony“ apdovanojimą pelnęs kompozitorius Jerry Hermanas (Džeris Hermanas), sukūręs linksmą, lengvą muziką ir dainų tekstus tokiems klasikiniams miuziklams kaip „Mame“, „Sveika, Dole!“ (Hello, Dolly!) ir „Narvelis paukščiams“ (La Cage aux Folles). Jam buvo 88 metai.

Kompozitoriaus mirties faktą naujienų agentūrai AP patvirtino jo krikšto dukra Jane Dorian (Džein Dorian).

Jis mirė nuo plaučių ligos komplikacijų Majamyje, kur gyveno su savo partneriu, nekilnojamojo turto agentu Terry Marleriu (Teriu Marleriu).

Dešimties Brodvėjaus šou kūrėjas ir dar kelių kūrinių bendraautoris J. Hermanas laimėjo du apdovanojimus „Tony“ už geriausią miuziklą: už „Sveika, Dole!“ 1964-aisiais ir „Narvelį paukščiams“ 1983 metais. Jis taip pat pelnė du „Grammy“ apdovanojimus – už „Mame“ aktorių balsų įrašą ir metų daina pripažintą „Hello, Dolly!“ – ir buvo Kennedy (Kenedžio) centro premijos laureatas.

J. Hermanas rašė laikydamasis kompozitorių Richardo Rodgerso (Ričardo Rodžerso) ir Oscaro Hammersteino (Oskaro Hamersteino) tradicijos.

Jis buvo optimistiškai nusiteikęs muzikos kūrėjas tuo metu, kai kiti jo profesijos atstovai tyrinėjo tamsesnę medžiagą ir jausmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fito

Fito portretas
Gaidys pasirodo buvo.Matomai nuo AIDS mirė .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių