Klaipėdos koncertų salėje – filmo apie V.Noreiką premjera

Į Klaipėdos koncertų salę sugrįžta videoklubo tradicija – antradienį 18 val. ten 2-ojo aukšto fojė bus rodoma lietuviško filmo premjera. Tai bus iš muzikos ir prisiminimų supintas pasakojimas apie operos metrą Virgilijų Noreiką, neseniai apdovanotą Nacionaline premija. Įspūdingas balsas atnešė jam šlovę ir tarptautinį pripažinimą, nulėmusį įspūdžiais ir patirtimis pripildytą gyvenimą. Filme „Veidas už balso – Virgilijus Kęstutis Noreika“ atsiskleis charizmatiška V.Noreikos asmenybė, nueitas kelias, koncertinė, pedagoginė veikla.

Videoklube svečiuosis filmo režisierė Virginija Vareikytė ir prodiuserė Birutė Asevičiūtė, nemažai koncertavusi su V.Noreika kaip koncertmeisterė.

Pasak filmo kūrėjų, V.Noreika – ne tik pasaulinio lygio operos leidiniuose minimas solistas, bet ir Lietuvos kultūros istorijos dramatiškų transformacijų liudytojas, kurio karjeros ir gyvenimo siužeto gijos suveda politines, socialines, kultūrines, būties ir buities aplinkybes. Gražaus amžiaus sąlygotas kiek aprimęs gyvenimo ritmas provokuoja praeities ir dabarties konfrontaciją, kurios rezultatas – šiandieninis lyriškų įpročių paveiktas profesoriaus gyvenimo būdas. Racionaliai suorganizuota kasdienybė griežtai paskirta koncertinei veiklai, dėstymui Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, darbui su mažamečiais dainavimo moksleiviais Nacionalinėje M.K.Čiurlionio meno mokykloje. Bendravimas nušviestas kolegų, pažįstančių Maestro nuo vaikystės, o būties pamatas – tvirtas partnerystės ryšys su žmona Loreta Bartusevičiūte. Laisvalaikis, jei tik tokio lieka, kaip rūkas nusėda sodyboje tarp miškų, kur esant geram orui ir gražiam saulėlydžiui prasitariama – „scenoje mirti nenoriu, mirti noriu meilėje“.

Tokie menininkai kaip V.Noreika užgimsta tik kartą per amžių. Nors daugelis ne sykį esame gyvai girdėję Maestro balsą, tačiau argi ne smalsu būtų sužinoti, kas slypi už jo?.. Gal bent dalį to smalsumo patenkins naujo lietuviško filmo premjera. Įėjimas – 10 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prasti

prasti portretas
abudu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių