Iškraustys gyventojus, kad apsaugotų tvirtovės sieną

Viename Indijos miestelyje teismas priėmė sprendimą iškraustyti 60 tūkst. gyventojų tam, kad išsaugotų istorinės tvirtovės sieną.

Tughluqabado miestelis, atrodytų, nieko neišsiskiria nuo kitų Indijos vietovių: motociklų gaudesys, samosų prekyvietės, daug šiukšlių ir duobėtos gatvės. Tačiau miesteliui išskirtinumo suteikia 700 metų senumo, 25 metrų aukščio, 10 metrų storio siena. Dėl jos daugybė turistų atvyksta į šį miestelį, rašo guardian.co.uk.

Tačiau vietovės lankomumas gali sugriauti patį miestelį – teismas nusprendė, kad 60 000 gyventojų turi būti iškeldinti, o jų namai nugriauti kaip nelegalūs statiniai archeologinių tyrinėjimų teritorijoje.

Toks teismo sprendimas neramina vietos gyventojus.

„Aš gimiau šiame miestelyje, gyvenu čia visą savo gyvenimą. Mes esame neturtingi žmonės, mes nieko neturime. Kur mums reikės eiti?“ – skundžiasi 60-metė miestelio gyventoja Shakunthala.

Pasipriešinimui dėl miestelio gyventojų iškraustymo vadovauja vietos politikas Ramvir Singh Bidhuri.

„Istoriniai šaltiniai rodo, kad šio miestelio gyventojai drąsiai kovojo dėl nepriklausomybės, o dabar norima mus išmesti iš mūsų namų“, – piktinasi jis.

Tačiau archeologai sako, kad jų pareiga yra išsaugoti istorinius paminklus.

„Daugelis archeologinių šventyklų yra saugomos vietos valdžios, tačiau dalis kultūrinio paveldo objektų kenčia nuo didėjančio gyventojų skaičiaus: istorinės vietos paverčiamos parduotuvėmis, sandėliais ar net mokyklomis“, – tikina archeologų atstovas Gautam Sengupta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių