Prancūzijos dujų gavybos platformoje per avariją žuvo du žmonės

Du žmonės žuvo ir vienas buvo sužeistas per nelaimingą įvykį vienoje Prancūzijos dujų ir naftos milžinei „GDF Suez“ dujų gavybos platformoje Šiaurės jūroje netoli Nyderlandų krantų, bendrovė pranešė penktadienį.

„Mums paskambino (penktadienį) 9 val. 50 min. vietos (10 val. 50 min. Lietuvos) laiku, jog du žmonės žuvo, o vienas sunkiai sužeistas per nelaimingą atsitikimą išbandant platformos įrangą“, – Olandijos pakrančių apsaugos atstovas Pėteris Verburgas sakė naujienų agentūrai AFP.

Sužeistas vyras, kuris yra Nyderlandų pilietis, buvo atskraidintas sraigtasparniu į Olandijos šiaurinį Leuvardeno miestą, kur jo būklė buvo stabili.

Nelaimė platformoje L5A, esančioje už 103 kilometrų į šiaurę nuo Den Helderio uostamiesčio. Tuo metu platformoje gavyba nevyko, vamzdynuose nebuvo palaikomas didelis dujų slėgis, nurodė bendrovė.

„GDF Suez“ atstovė Paryžiuje sakė, kad platformoje įvyko ne dujų sprogimas, o šilumokaičio avarija – jis sprogo per bandymus, kai buvo smarkiai padidintas vandens spaudimas. Avarijos metu platformoje buvo 16 darbuotojų, nenukentėję žmonės nebuvo evakuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių